Placile de gresie sau faianta sunt una dintre cele mai comune accesorii din case. Gresia nu se mai limiteaza la baie sau bucatarie. A devenit o optiune viabila de pardoseala, sau e chiar folosita pentru decoruri de pereti si alte accente pentru o casa.
Placile ceramice au multe beneficii, de a fi durabile, usor de intretinut si arata grozav. Cu toate acestea, uneori proprietarii de case se confrunta cu probleme care pot fi o adevarata durere de cap, in special daca meseriasul care le-a montat nu a turnat o sapa autonivelanta. Iata cateva probleme obisnuite cu care se confrunta multi si sfaturi despre cum sa le rezolvati. Iar daca doriti un profesionist care sa se ocupa cu montare gresie, cel mai bine apelati la unul.
Mucegaiul
Mucegaiul nu este neobisnuit, mai ales cand placile sunt expuse la apa. Este una dintre problemele majore cu gresia de baie si se poate intampla chiar si in bai moderne. Baile ofera terenul de reproducere perfect pentru cresterea bacteriilor si mucegaiurilor. O zona uscata nu prezinta un risc ridicat de aparitie a mucegaiului. Daca observati semne de mucegaiuri in chit sau placi, rezolvati problema imediat. Poate fi timpul sa va ocupati de unele lucrari de reparatii cum ar fi eliminarea igrasiei din pereti.
Patarea placilor
Patarea este adesea rezultatul detergentilor de curatare gresiti folositi pentru gresie. Cu toate acestea, uneori, patarea se poate datora unei probleme mai grave, cum ar fi o scurgere de apa. Cand apa se infiltreaza sub placi, pot aparea pete in timp. Placile sigilate si chituite in mod corespunzator ar trebui sa nu aiba parte de aceasta problema.
Petele care apar ca urmare a patrunderii apei sub placi pot avea un aspect alb la suprafata. Petele tulburi sau de lapte, totusi, se datoreaza de obicei produselor incorecte utilizate pentru curatarea placilor. Un alt motiv ar putea fi sigilantul gresit folosit pe placi. Intr-un astfel de caz, un meserias profesionist trebuie sa scoata sigilantul inainte ca acesta sa poata deteriora si mai mult chitul si placile.
Nealinierea placilor
Pentru alinierea placilor, nu sunt necesare doar distantiere si mistrie, deoarece riscati sa se desprinda. Aruncati o privire la cel mai bun sistem de nivelare a placilor pentru a va asigura ca pozitionarea verticala intre marginile placilor alaturate este de asemenea la nivel.
Simplu explicat, placile sunt setate la niveluri diferite, ceea ce inseamna ca sunt distantate constant in latime, dar nu este cazul in inaltime. Buzele placilor pot cauza diverse alte probleme si nu arata bine. Un sistem de nivelare a placilor poate asigura rosturi paralele si placi nivelate excelent.
Chit patat
Chitul este mult mai poros decat placile, ceea ce inseamna ca este mai predispus la absorbtia lichidului. Asemenea placilor, detergentii de curatare pot avea ca rezultat chitul patat. Pentru a preveni patarea chitului, acesta trebuie sigilat ca protectie impotriva infiltratiilor de umezeala. Cu toate acestea, trebuie utilizat tipul potrivit de etansare. Intrebati un profesionist despre ce material de etansare puteti utiliza pentru gresie si chit.
Placi desprinse
Este posibil ca gresia sa se desprinda de pe suprafata de montare. Semnele obisnuite includ placile care scot un sunet de macinat sau suna goale. Slabirea se poate produce pe placile care sunt produse din beton. Cand se intampla prematur, poate fi din cauza lipsei de imbinari de control care inconjoara placile sau a lipsei de adeziv. Cu timpul, ar putea duce la separarea placilor de placa de montaj, deoarece placile ceramice au caracteristici de dilatare termica diferite decat betonul. Placile se contracta si se extind din cauza fluctuatiilor de temperatura. Placile trebuie instalate cu materiale de intarire adecvate care sa prevada expansiunea si extractia.
Lasa un raspuns