Marți, 28 aprilie 2020, la ora 9.00, la inițiativa prefectului județului Suceava, în sala Bucovina a Palatului Administrativ, a avut loc o ședință de lucru la care au participat reprezentanții administrației publice județene și locale, și ai societății civile, respectiv: coordonatorul Spitalului Județean Sfântul Ioan cel Nou Suceava, secretarul de stat Ionel Oprea, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, Corneliu Dediu, director Crucea Roșie Română- filiala Suceava, dr. Liviu Trifina, reprezentant al Asociației O.N.G.-urilor și mediului de afaceri, Viorel Seredenciuc și Gheorghe Marin Niță, vicepreședinți ai Consiliului Județean Suceava, doctorul Sorin Hâncu, președintele Colegiului Medicilor Suceava, dr. Irina Franciuc președinte al Asociației Județene a Medicilor Generaliști Suceava, Vasile Gafiuc, președintele Institutului Bucovina, președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Județean Sfântul Ioan cel Nou Suceava, consilierul Ioan Bădeliță și administratorul public al județului Suceava, Irina Vasilciuc.
În debutul ședinței, prefectul județului Suceava a anunțat că în data de 27 aprilie 2020 a fost emisă Hotărârea nr.12 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prin care a fost înaintată, comandantului acțiunii, secretarului de stat Raed Arafat, propunerea de carantinare a Centrul de Recuperare și Reabilitare Sasca Mică și asigurarea dispozitivelor de pază cu efective de jandarmi și poliție în jurul acestuia.
Prefectul județului Suceava a precizat că, dacă autoritatea de sănătate publică va considera că este necesar, se va proceda la fel cu Centrul de Reabilitare şi Recuperare Neuropsihiatrică (CRRN) din Costâna.
De asemenea, prefectul județului Suceava a comunicat că, pentru asigurarea resurselor umane calificate necesare pentru îngrijirea beneficiarilor Centrului de Recuperare și Reabilitare Sasca Mică, azi la ora 10.00, la sediul DSP Suceava s-a desfășurat o ședință la care au fost convocați medicii din rețeaua școlară în vederea implicării acestora în gestionarea acestui focar epidemiologic instituțional.
Măsurile aplicate, care au fost prezentate de prefectul județului Suceava au fost apreciate pozitiv de secretarul de stat Ionel Oprea, care a propus numirea unui coordonator medical infecționist, pentru asigurarea coordonării activității la nivelul acestui centru dar și pentru o informare operativă zilnică a autorităților județene. Secretarul de stat a precizat că pentru a avea o monitorizare eficientă a evoluției situației, echipa de coordonare să fie întărită cu un medic epidemiolog, care împreună cu medicul infecționist să asigure integrat atât supravegherea stării de sănătate a beneficiarilor cât și coordonarea personalului ce asigură îngrijirea beneficiarilor.
Lasa un raspuns