În timp ce se deplasau către Inspectoratul de Jandarmi Județean Hunedoara în vederea executării stagiului de practică, cinci elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni au sesizat în dimineața zilei de luni, în jurul orei 07.00, un bărbat în flăcări care alerga pe marginea drumului din localitatea Batiz.
Elevii Ciorogar Sergiu-Adinel, Seleșan Răzvan-Petrică, Merean Florin-Emanuel, Bulimej Ionuț și Zgârcea Denis-Vlăduț au oprit mașina pentru a sări în ajutorul bărbatului. Doi dintre ei au dus bărbatul la răul din apropiere pentru a stinge flăcările care l-au cuprins, iar ceilalți trei au folosit extinctorul din mașină pentru a stinge incendiul din bucătăria casei.
Potrivit unui comunicat al IJJ Hunedoara, numitul V.N. le-a spus elevilor că voia să aprindă focul în sobă folosind benzină. Acesta nu a observat faptul că și-a dat cu combustibil și pe haine, iar în momentul când a aprins chibritul a fost cuprins de flăcări.
Aceștia au sunat la numărul unic de urgență 112 și au asistat bărbatul până la sosirea ambulanței și a pompierilor, deoarece acesta prezenta răni și arsuri.
Inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara a adresat felicitări celor 5 elevi pentru faptul că au devenit eroii bărbatului, demonstrându-și calitățile de jandarmi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.