În perioada 06 – 10 februarie 2017, o delegaţie a Gărzii Naţionale din Ucraina, formată din cinci ofiţeri superiori, participă la sediul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni la activitatea „Pregătirea ofiţerilor din Garda Naţională din Ucraina (G.N.U.) în domeniul planificării şi metodologiei”. Cei cinci ofiţeri sunt responsabili de managementul activităţilor de pregătire profesională la nivelul Comandamentului General al G.N.U..

Conform unui comunicat al Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, pe durata activităţilor, delegaţia ucrainiană va fi informată cu privire la misiunile şi atribuţiile specifice Jandarmeriei Române, precum şi referitor la organizarea şi desfăşurarea activităţilor de pregătire şi a activităţilor specifice domeniului planificării şi metodologiei, la nivelul instituţiei noastre de învăţământ.

Activităţile planificate a se desfăşura vor consta în prezentarea concepţiei şi a modului de elaborare a documentelor specifice pregătirii profesionale a instructorilor şi subofiţerilor, precum şi asigurarea transferului de expertiză în beneficiul reprezentanţilor Gărzii Naţionale din Ucraina, potrivit domeniului activităţii.

Vizita delegaţiei ucrainiene se înscrie în cadrul proiectului “Sprijin pentru dezvoltarea Gărzii Naţionale din Ucraina”, cu finanţare din bugetul M.A.E.

Obiectivul general al proiectului din care face parte şi această activitate constă în îmbunătăţirea cadrului instituţional al Gărzii Naţionale din Ucraina de executare a misiunilor de securitate încredinţate, iar organizarea acestei activităţi la Jandarmeria Română contribuie la îndeplinirea obiectivelor asumate în proiect, precum şi la demersurile de întărire a cooperării bilaterale dintre instituţii noastre.

 DSC_0004

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.