Premierul Dacian Cioloș a inventariat principalele trei succese ale guvernării tehnocrate. Pe primul loc la reușite este un alt mod de a guverna, pe primul loc la eșecuri – salarizarea bugetarilor.

„In primul rand, nu mi se pare lipsit de interes sa pun pe aceasta lista modul de a guverna, inainte de a vorbi de rezultate concrete. Aceasta a fost o asteptare a multor oameni. Un alt mod de a aborda relatia cu cetatenii, responsabilitatea fata de guvernare.

A fost un guvern in care am incercat sa punem in primul rand interesul public, nu de grup sau de partid, sa nu avem probleme de coruptie. De cate ori au aparut suspiciuni rezonabile si evidente, cu dovezi legate de o persoana sau de alta, am luat pozitie”, a declarat Cioloș.

Întrebat de  problema cu ministrul Energiei și suspiciunile din jurulsite-ului cu pricina si veniturile pe care acesta i le-a adus, prim-ministrul a explicat: „In spatiul mediatic se pot ridica o gramada de probleme, eu am spus, si m-am tinut de cuvant, ca atunci cand vor exista suspiciuni rezonabile din partea unei institutii abilitate vis a vis de un membru al Guvernului, voi lua pozitie.

Nu pot pune in pericol stabilitatea Guvernului ca la fiecare suspiciune care apare in presa sa dau afara un ministru sau un secretar de stat. Daca as face asta, ar aparea suspiciuni in fiecare zi”.

Cioloș a detaliat și alte succese ale Guvernului, făcând un scurt bilanț: „Am spus la instalarea Guvernului ca obiectivul nostru e stabilitatea. Ni s-a cerut, in primul rand, sa mentinem Romania pe linia de plutire, sa mentinem stabilitatea economica si sociala, sa mentinem trendul pozitiv pe care se afla Romania si pentru asta sa dam predictibilitate investitorilor.

In acest domeniu ati vazut cresterea economica, scaderea somajului, cresterea numarului de locuri de munca, cresterea economica nu e bazata doar pe consum, ci si pe productie. Asta se datoreaza nu 100% actualului guvern, dar pe elemente bazate pe predictibilitate si incredere in mediul economic ce face acest guvern a contat, cred, foarte mult.

In al treilea rand, infrastructura. N-as spune ca e un succes 100%, insa am gasit-o cu aproape toate santierele blocate din motive subiective sau obiective, nu existau proiecte noi pe teava pregatite de lansare, a trebuit sa rezolvam autostrada surpata. La un an dupa, se lucreaza pe toate santierele cu exceptia bucatii Suplacu de Barcau – Bors, unde contractul a fost reziliat.

Am lansat Master-planul si pana la sfarsitul mandatului am lansat toate proiectele prioritare – autostrazi sau drumuri exprese.

CNADNR, asa cum era structurata, nu era capabila sa duca inainte aceste proiecte, de aceea, am separat partea de investitii de partea de administrare. Lucrurile au inceput sa functioneze.

Nu ne masuram in km de autostrada inaugurati, pentru ca nu acesta a fost obiectivul, dar vom fi in situatia in care pe 300 de km de santier se lucreaza si pe alte cateva sute sunt proiecte pregatite.

Si tot la realizari as spune, cu mai mult de jumatate de masura, educatia. Amintiti-va ce loc ocupa in dezbaterea publica povestea cu plagiatele”.

Sursa: www.psnews.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.