Poate într-o încercare de a acorda mai multă atenție activităților cultural-artistice ce vor avea loc în Suceava anul acesta, Consiliul Județean a publicat calendarul activităților artistice sau culturale ce se vor organiza cu sprijinul instituției județene.

Astfel, Consiliul Județean va acorda sprijin financiar sau material Bibliotecii județene „I.G. Sbiera”, instituție subordonată direct de CJ, Centrului Cultural „Bucovina”, precum și Muzeului Bucovina, pentru evenimentele pe care le vor organiza. Așa cum este expus în motivația CJ, aceste instituții fac eforturi, în fiecare an, pentru a mări interesul societății în domenii culturale sau artistice. Un alt scop al acestor acțiuni este generarea de venituri proprii acolo unde este cazul, venituri care ar urma să ajute instituțiile culturale să funcționeze. Inițiativa județeană a fost aprobată în cadrul unei ședințe de Consiliu Județean.

Printre cele mai sprijinite instituții se află, fără îndoială, Centrul Cultural Bucovina, acolo unde funcționează Ansamblul Folcloric „Ciprian Porumbescu”, ansamblu care este implicat anul acesta în foarte multe activități artistice, peste tot prin țară, precum și în câteva țări europene. Acțiuni de comemorare ale marilor autori români sunt și ele prinse în calendarul oficial al Consiliului Județean, împreună cu evenimentele ce se vor desfășura în locațiile subordonate Muzeului Bucovinei – Muzeul de Științe ale Naturii sau Muzeul Satului Bucovinean.

În total, nu mai puțin de 149 de activități și evenimente cultural artistice vor fi sprijinite de Consiliul Județean. Prin acest sprijin, CJ speră să poată ajuta instituțiile să genereze venituri proprii, care să asigure măcar o parte din funcționarea lor.

Cât privește acțiunile culturale ce vor fi organizate în acest an în județ, evenimente de tipul „Paște în Bucovina” sau bine-cunoscuta „Horă a Bucovinei”, acestea au secțiunea lor separată în care se arată clar sprijinul material și financiar pe care Consiliul Județean îl va asigura.

Și evenimentele organizate în parteneriat cu alte entități administrative sau economice, sunt menționate în calendarul oficial. De la parteneriatele cu primării sau Consilii Administrative din Ungaria sau Republica Moldova, ori Polonia, până la parteneriate cu agenți economici din domeniul presei, toate activitățile vor beneficia de sprijin parțial, pentru buna lor organizare și desfășurare.

Scopul primar al acestor evenimente este informarea și atragerea publicului spre evenimente culturale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.