Comisiile reunite de Mediu, Agricultura si Juridica din Camera Deputatilor au respins, marti, cererea presedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a Codului Silvic. In cadrul comisiilor, 20 de deputati au votat ”pentru” cererea de reexaminare si 35 ”impotriva”, aceasta fiind sustinuta de liberali, in timp ce PSD si UDMR au fost contra, potrivit Agerpres.

Deputatii social-democrati au considerat ca trebuie votat direct asupra acceptarii sau respingerii cererii de reexaminare, in timp ce liberalii au cerut sa se dezbata pe puncte obiectiile cuprinse in cerere.

Tinel Gheorghe (PNL) a declarat ca este necesar ca cererea de reexaminare sa fie discutata pe puncte. “Eu cred, domnule presedinte, ca procedura, ca este imperios necesar sa aprobam sa discutam cererea de reexaminare asa cum a fost ea propusa pe puncte, urmand sa dam votul la final”, a spus Tinel Gheorghe.

La randul sau, vicepresedintele Comisiei Juridice, Ciprian Nica, a fost de parere ca trebuie votat direct asupra acceptarii sau respingerii cererii de reexaminare. “Conform articolului 137 din Regulamentul Camerei Deputatilor, sunt doua situatii: una – prin care se propune respingerea cererii de reexaminare a presedintelui si a doua, daca nu trece aceasta cerere la vot, atunci se propune cealalta parte – sa supunem la vot cererea de acceptare, iar cererea de acceptare are doua componente – in totalitate sau in parte. Este virgula după fiecare, conform juristului, virgula inseamna o procedura, o etapa. Eu nu fac altceva decat sa va supun atentiei dvs aceasta procedura, sa nu o mai comentam, ca este cat se poate de clara”, a replicat Ciprian Nica.

Deputatul PNL, Lucia Varga, a sustinut ca articolul 20, privind exploatarea padurilor pana la 10 ha fara amenajament, trebuie eliminat. “PNL a luat decizia sa sustina acest amendament si spunem raspicat ca vom vota Codul Silvic daca acest articol este eliminat. Nu putem accepta ca in Romania padurile sa fie gestionate fara sa avem un amenajament silvic”, a comentat Lucia Varga.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.