Zile de doliu în comuna Coșna, unde s-a stins din viață unul dintre cei mai cunoscuți preoți din Bazinul Dornelor, Iulian Dănilă.

pret danila alb negru„A murit după o suferinţă pe care a purtat-o smerit, în tăcere, aproape neştiut. A murit un om credincios, care a ajutat multă lume. Felul său de a fi  va rămâne un exemplu pentru noua generaţie de preoţi, iar dăruirea, înţelepciunea şi dragostea pe care le-a arătat faţă de Biserica, faţă de enoriaşi şi familie, nu vor putea fi uitate.  Pentru faptele sale bune, Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar noi, cei care l-am cunoscut suntem alături de familia sa. Este greu să exprimi durerea atunci când vine vorba despre un asemenea om”, a spus primarul comunei Coșna, Gavril Pardău.

Preotul a murit exact cu o zi înainte să devină socru mare, iar durerea este cu atât mai mare cu cât, părintele  era foarte iubit de localnici, care afirmă și astăzi că era un preot deosebit.

„ A fost un om tare bun. Va rămâne în inimile noastre pentru totdeauna. Toată lumea îl iubea, pentru că el avea un fel aparte de vorbi cu oamenii”, ne-a declarat o localnică.

Pentru sufletul părintelui se va ruga întreaga familie, enoriaşii pe care cu drag i-a păstorit, alături de ÎPS Pimen și de un sobor impresionant de slujitori ai sfintelor altare, joi, ora 11, la biserica „ Pogorârea Sfântului Duh” din comuna Coșna, când va avea loc înmormântarea preotului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.