Stațiunea turistică de interes local Poiana Stampei continuă să fie din ce în ce mai atractivă, proiectele comparabile cu cele de la oraș fiind principalele motive în acest sens.

 Dacă până nu demult era prima localitate rurală din județ în care se construiește un bloc ANL, administrația locală continuă să atragă fonduri guvernamentale și europene. Așa a ajuns să fie una dintre localitățile care nu ratează vreo oportunitate de finanțare a proiectelor ce se doresc a fi implementate. Cea mai recentă investiție cu finanțare europeană vizează construirea unor locuințe ce vor fi destinate tinerilor, dar și specialiștilor din diferite domenii (medici și profesori), care activează pe raza comunei.

„Este vorba despre două apartamente, construite în sistem duplex, care vor dispune de subsol, parter și etaj. Fiecare locuință va avea la subsol un spațiu tehnic, garaj, un hol, un spațiu de depozitare și G.S., iar la parter – terasă de acces, hol, baie, bucătărie, living și terasă. În ceea ce privește etajul, acesta va fi compus din hol, două băi, trei dormitoare și un balcon”, a menționat primarul Viluț Mezdrea.

Trebuie spus că acest proiect prevede și construirea unei stații de încărcare pentru mașinile electrice, ce va putea fi utilizată de către locatari.

Valoarea totală a investiției, care cuprinde cele două locuințe și stația de încărcare, se ridică la aproape 2,2 milioane de lei cu TVA inclus, bani asigurați prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C10 – Fondul Local.

De altfel, acesta este doar unul dintre proiectele depuse pe PNRR de către primarul Viluț Mezdrea și echipa sa, alte domenii de interes urmând să fie îmbunătățite prin noi investiții, în curând.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.