Faza națională a Concursul Profesional „Cel mai bun fasonator”, care s-a desfășurat în aceste zile pe raza Ocolului Silvic Mălini, a fost câștigată de un drujbist de la Direcția Silvică Neamț. Este vorba despre Constantin Tudosia care a  fost recompensat cu suma de 9.000 de lei.

Locul II a fost ocupat de Mihoc Sebastian de la Ocolul Silvic Alba, iar locul III a fost ocupat de Negru Stratone, de la Direcția Silvică Buzău.

Direcția Silvică Suceava a fost reprezentată de Vasile Apetri, care s-a clasat pe locul 4.

Traian Fulicea, cel care coordonează serviciul intern de pregătire și protecție al Regiei Naționale a Pădurilor, a explicat care sunt scopurile principale ale acestui concurs.

Acest concurs a ajuns la a VIII-a ediție și prin el avem două scopuri foarte clare: ridicarea nivelului profesional al fasonatorilor mecanici, deoarece printr-o activitate și printr-o tehnică cât mai bună se reduc foarte mult riscurile de accidentare. Al doilea scop urmărit este acela de a-i conștientiza pe fasonatori, de a purta echipamentul individual de protecție”, a declarat Traian Fulicea.

În competiție au intrat 30 de drujbiști, care au avut de trecut cinci probe: schimbatul lanțului, tăierea de precizie, tăierea combinată, doborârea arborelui și cepuitul arborelui. Toate probele s-au desfășurat pe bușteni calibrați la aceeași dimensiune, astfel încât să se asigure condiții egale tuturor participanților.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.