Consilierii locali suceveni au votat proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de funcționare a sistemului de autotaxare în parcările cu plată din muncipiul Suceava.

Noul regulament va fi aplicat în toate parcările special amenajate și dotate cu aparate de autotaxare. Este vorba despre parcările de  la:  Piața Centrală; Centrul Comercial Bucovina; Hotel Bucovina; Strada Ștefan cel Mare – zona cuprinsă între Banca Națională a României – sucursala Suceava și Parcul Central; Strada Nicolae Bălcescu; Strada Vasile Bumbac; Strada Vasile Alecsandri -vis-a-vis de Colegiul Național Ștefan cel Mare; Parcările din zona Complexului Comercial Bazar: Policlinia Bethesda și parcarea din spatele Complexului Comercial Bazar; Parcarile subterane din zona centrala a municipiului; Parcarea de pe Bulevardul I Mai vis-a-vis de IPJ; Parcarea de pe Bulevardul George Enescu Bl. T90 (Dorna).

Trebuie precizat că orarul de funcționare a parcărilor cu plată din municipiul Suceava este de luni până sâmbată în intervalul orar: 8:00 – 20:00 pentru autovehiculele/vehicule pentru care se achită taxa prin SMS  și card sau se achiziționeaza tichete de parcare și de luni până vineri în intervalul orar 16:00 – 8:00 precum și sâmbăta și duminica integral pentru autovehicule/vehicule pentru care se achiziționează abonamentul trimestrial, semestrial sau anual, în limita locurilor disponibile.

De menționat este că taxa orară este de 2 lei pe oră, TVA inclus, în parcările supraterane și 1 leu pe oră, TVA inclus, în cele subterane.

De altfel, se va putea face plata și prin SMS, dar și cu cardul bancar, după cum urmează:

Potrivit proiectului de hotărâre, pentru neplata parcării, neafișarea corectă a tichetului de parcare, sau pentru depășirea timpului de parcare, amenzile sunt cuprinse între 200 și 800 de lei, iar pentru distrugerea aparatelor de taxare sau a barierelor de acces, amendzile se ridică la sume cuprinse între 1000 și 3000 de lei.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.