Având în vedere contextul epidemiologic cauzat de noul coronavirus SARS-CoV-2, la inițiativa Instituției Prefectului – Județul Suceava, voluntari din cadrul Colegiului Psihologilor din România – Filiala Teritorială Suceava vor acorda asistență psihologică specializată, prin telefon, cadrelor medicale aflate în izolare la domiciliu. Anunțul a fost făcut de prefectul Alexandru Moldovan care a precizat că discuții privind recuperarea psihologică a cadrelor medicale aflate în autoizolare au fost purtate cu echipa de medici de la Iași, coordonată de profesor universitar dr. Diana Cimpoesu.

Pentru această activitate de sprijin au fost înființate două grupuri de consiliere psihologică.

Unul din grupurile de suport este coordonat de consilierul județean  Tudor Plăcintă, a cărui soție a ales să continue munca la Spitalul Județean Suceava, alături de alte sute de colegi medici care se despart de familii pentru a îngriji pacienții.

 

Celălalt grup este coordonat de profesor universitar dr. Mihai Dimian, prorector al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, unitate de învățământ superior care a fost mereu alături de instituțiile abilitate în lupta pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID – 19.

”În acest context, le suntem recunoscători voluntarilor pentru sprijinul acordat în această perioadă dificilă pentru mulți dintre suceveni. Este o activitate extrem de oportună și cu siguranță îi va ajuta pe cei aflați în izolare. De la debutul acestei crize, Instituția Prefectului- Județul Suceava a încercat să asigure cele mai bune condiții pentru buna gestionare a situației generate de COVID – 19, iar demersul psihologilor vine ca o completare binevenită a eforturilor noastre”, a declatat Moldovan.

2 Responses

 1. Biciul prostilor

  Ați înțeles acum cât de criminal este să angajezi oameni în posturi de răspundere pe la spitale, prin ministere și Directii de Sănătate Publică doar pe criteriu politic? Ați înțeles acum că minciuna, hoția, șmecheria, șpaga, atitudinea de a fenta legile și bunul simț … își cer prețul piperat mai curând sau mai târziu, iar națiunea care le practică riscă să fie extrem de grav afectată de o criză? Ati inteles ce nociv este sa alegi prost, sa alegi un basist deghizat in jalnic liberal? Un fleac, v-au Rambu-it…

  Răspunde
 2. Ghita

  Bravo.
  Susemnatul F. G. promit ca il dau afara pe rambu care a decimat medicii din Spital.
  Apoi imi daubsi eu demisia.

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.