În ședința Consiliului Județean Suceava ce va avea loc marți, 30 martie, deliberativul va supune votului un proiect de hotărâre privind alocalrea sumei de 743.750 de lei în vederea finanțării unor cheltuieli după incendiul care a mistuit Palatul Administrativ din Suceava. 

Astfel, 535.500 lei vor fi alocați pentru lucrări de punere în siguranță a imobilului, 160.650 lei pentru scanarea 3D a clădirii – procedura de atribuire a unui contract fiind realizată deja pentru suma de 133 mii lei, fără TVA  și 47.600 lei pentru expertiza tehnică privind structura de rezistență a clădirii.

Potrivit proiectului de hotărâre, valorile au fost estimate prin efectuarea unor studii individuale de piață, precum și prin consultarea catalogului SEAP.

Trebuie precizat că, în urma expertizei, s-a dispus realizarea unor structuri de susținere pentru elementele din zidărie care au rămas nesprijinite la nivelul podului, realizarea unei structuri provizorii de protecție hidrofugă, precum și demolarea peretelui de cărămidă ce leagă turnul principal de structura adiacentă, care prezintă pericol de prăbușire. Totodată, au  fost interzise accesul peste planșeul din lemn afectat de incendiu, utilizarea spațiilor de la ultimele nivele și accesul publicului în perimetrul exterior al clădirii, iar accesul în obiectiv se va face printr-un gang provizoriu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.