Consilierii locali au dezbătut noul Regulament de stabilire şi modalitate de încasare a taxei de ecologizare datorată de persoanele juridice din municipiul Suceava. Conform vechiului regulament, taxa se calcula, în baza declaraţiei de impunere depuse de către acestea, în funcţie de numărul de salariaţi şi de cel al reprezentanţilor legali, respectiv de asociaţi şi administratori care nu au calitatea de asociaţi.

Conform noului regulament în cazul în care persoana juridică nu are angajaţi, aceasta datorează taxa de ecologizare pentru reprezentanţii legali.

Pe de altă parte, taxa datorată se va putea recalcula doar în situaţiile în care persoanele juridice vor proba, cu documente justificative, faptul că angajaţii au fost în concedii medicale pentru o perioadă mai mare de 15 zile sau că respectivii salariaţi au efectuat lucrări în afara localităţii, dovada fiind făcută cu ordine de deplasare, state de plată pe puncte de lucru, sucursale agenţii etc.

Totodată, în cursul anului se pot face declaraţii rectificative privind modificarea numărului de angajaţi,  acestea fiind susţinute cu dispoziţii de încetare a contractului individual de muncă sau cu extrase din registrul electronic de evidenţă a salariaţilor. De menţionat este taxa de salubrizare care rămânâne la nivelul de 6 lei pe lună, de fiecare salariat, asociat sau administrator care nu are calitatea de asociat.

Un alt aspect vizat a fost folosirea pe timpul iernii a sării împreună cu inhibatori de coroziune, astfel încât asfaltul să fie protejat.

„Pe străzile municipiului Suceava, pe perioada rece, nu mai este voie să folosim sare fără inhibatori de coroziune, pentru a nu mai avea probleme în primăvară. Totodată, nu mai este permisă folosirea antiderapantului din nisip. Sunt soluții moderne, poate puțin mai scumpe, dar din toată sărăcia noastră putem face acest lucru”, a precizat viceprimarul Lucian Harșovschi.

În cadrul ședinței s-a discutat și despre colectarea deșeurilor în containere îngropate în pământ.

„În perioada următoare vom avea un câștigător, în așa fel încât să implementăm sistemul nou de selectare, toate punctele de colectare a deșeurilor să fie îngropate în pământ, iar municipiul Suceava să arate mult mai bine”, a afirmat Harșovschi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.