Trei inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava au efectuat, duminică, verificări privind calitatea apei şi alimentelor dintr-o pensiune din Suceviţa după ce doi turişti au ajuns la Spitalul Municipal Rădăuţi cu gastro-enterită.

Turiștii spun că patronul pensiunii, Memory i-ar fi ignorat şi le-ar fi recomandat turiştilor că, dacă nu le convine, să mânânce mâncarea de la portbagaj. Cei cazați în pensiune susțin că, cel mai probabil, mâncarea a fost gătită cu apă dintr-un râu care trece prin apropiere. Se pare că în urmă cu două săptămâni, alţi 20 de turişti cazaţi în pensiune au ajuns la spital cu aceleaşi simptome, din cauza apei, susțin reprezentanţii spitalului din Rădăuţi.

„Din informaţiile primite de la ISU Suceava, în data de 26 decembrie 2015, ora 18.45 s-a primit un apel pe sistemul naţional unic de apeluri de urgenţă, prin care apelantul informa Serviciul de Ambulanţă Judeţean despre faptul că un minor în vârstă de 13 ani se simţea rău, acuzând dureri abdominale. La faţa locului s-a deplasat un echipaj SAJ care a constatat faptul că mai erau încă trei persoane ce prezentau aceleaşi simptome. Acestora li s-a acordat asistenţă medicală de specialitate la faţa locului, nefiind necesar transportul acestora la spital. Minorul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe Rădăuţi, fiind internat la secţia contagioase, de unde a şi fost externat. Se cunoaşte faptul că, ulterior, s-a mai prezentat o singură persoană la Spitalul din Rădăuţi, acuzând aceleaşi simptome, la ora actuală fiind deja externată”, a precizat prefectul Constantin Harasim.

Rezultatele analizelor de laborator ale apei vor fi cunoscute peste 72 de ore.

Și reprezentanții CJPC au deschins la pensiunea Memory, însă administratorul societății nu se afla la pensiune. Ce au constatat în schimb comisarii suceveni? La blocul alimentar s-au găsit produse alimentare expirate ( smânâtană și ciuperci ), vase cu ciorbe neetichetate ( nu se cunoaște data la care au fost preparate ), iar cel mai grav lucru constatat a fost lipsa contraprobelor pentru mâncărurilc prcparate în perioada sejurului.

De asemenea la ora 21, când normal cina trebuia să fie servită, nu s-au găsit produsele pentru aperitiv, păstravul era depozitat în lada frigorifică fiind congelat. Totodată s-a constatat faptul că mocheta era uzată existând praf și pânze de păianjeni, iar la bar casa de marcat nu funcționa..

„De asemenea pentru deficiențele constatate se va proceda la oprirea temporară a activității pensiunii MEMORY până la eliminarea acestora, moment în care o nouă echipa de control va verifica veridicitatea îndeplinirii măsurii”, a precizat comisarul șef adjunct al CJPC Suceava, Vasile Latiș.

 

Despre autor

Postari asemanatoare

One Response

  1. Felicia

    Am fost cazati la aceasta oribila pensiune in perioada Craciunului 2015,mai exact pe 24.12.2015 orele 14,intrand cu cina. Venind de la 300 de km distanta am constatat ca administratorul pensiunii in loc de “Bun venit!”ne-a solicitat banii integral pe intregul sejur,fapt ce ne-a ridicat semne de intrebare. Cina ne-a fost servita extrem de tarziu,in jurul orei 21 care a constat intr-un “bufet” suedez,mai exact o cratita asezata pe o masa in care se afla carne de porc foarte grasa si uleioasa,cat si carnati prajiti. Pe aceeasi masa,au fost asezate doua farfurii cu zacusca,pentru cei ce tineau post. Acesta fiind tot meniul cinei. A doua zi,la micul dejun, in ciuda faptului ca era Craciunul,nu s-au servit produse traditionale,asa cum ne-am fi asteptat,ci omleta,ou fiert ,branza si cremvursti..toate aceste in cantitati insufliciente..mai direct : am taiat cremvurstiul in doua pentru a ajunge la toata lumea. La pranz,o noua dezamagire : am fost invitati la masa la ora 13:00,iar primul fel a fost servit la 14:30 constand intr- ciorba rece si prost pregatita,in asteptatrea celui de-al doilea fel,am solicitat sefului de sala sa fie mai operativi,acesta afirmand ca totul se va rezolva in cateva minute. Sesizand ca ceasul era deja ora 16:00, ne-am ridicat mai multe persoane de la masa,am mers la administrator si am solicitat sa ne restituie diferenta de bani,urmand a parasi aceasta pensiune si a ne caza la o pensiune apropiata,mai exact “Pensiunea Fagilor”unde am fost tratati omeneste.. O parte din grupul cu care am venit neavand alta alternativa,au fost nevoiti sa ramana,iar dupa putin timp au aparut probleme medicale,mai exact toxiinfectie alimentara,fapt pentru care au solicitat ambulanta care i-au transportat la spitalul din Radauti pentru acordare ingrijirilor medicale. Acestia au facut sesizari la D.S.P Suceava, care s-au prezentat la fata locului,constatand neregului foarte grave de natura igenic-sanitara,fapt pentru care au dispus inchiderea pensiunii. In concluzie,a fost un sejur groaznic. Nu va recomand sub nici o forma aceasta pensiune.

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.