Jurnalistul Ion Cristoiu dezvăluie colaborarea dintre Klaus Iohannis și Marian Oprișan, după ce președintele a trimis pe unul dintre consilierii săi să-l reprezinte la Festivalul Viei și Vinului Bachus 2015.

Consilierul prezidențial Andrei Muraru a participat la festival ca trimis special al Președinției, însă Cristoiu speculează despre o mai bună colaborare între Liviu Dragnea și Klaus Iohannis. Jurnalistul vede gestul președintelui ca pe o „binecuvântare” dată lui Marian Oprișan.

Redăm mai jos articolul complet publicat de Ion Cristoiu pe blogul personal:

„Klaus Iohannis îl binecuvîntează pe Marian Oprișan!

La Focșani, sub Eternul patronaj al lui Marian Oprișan, s-a desfășurat între 8-11 octombrie 2015, Festivalul Viei și Vinului Bachus 2015, ediția a XXXIII-a.

Joi, 8 octombrie 2015, în deschiderea Festivalului, Marian Oprișan a ținut un discurs.

Singurul politician pomenit în discurs a fost Klaus Iohannis: „Vreau să mulțumesc președintelui României, Klaus Werner Iohannis, care astăzi ne-a trimis un mesager, pe consilierul prezidențial al domniei sale care este alături de noi.”

Într-adevăr, la deschiderea Festivalului a fost prezent, ca trimis special al Președinției, consilierul prezidențial Andrei Muraru.

Gestul lui Klaus Iohannis de a binecuvînta o acțiune pe plan local a lui Marian Oprișan ridică următoarele întrebări legitime:

România e plină de Festivaluri locale dedicate unor produse ale băștinașilor: de la Festivalul verzei pînă la Festivalul castanelor. Chiar și Festivalul de la Focșani nu e unic în materie de vin și Mai sunt cîteva în țară. De ce dintre toate manifestările locale, Klaus Iohannis a socotit că trebuie să-l binecuvînteze pe cel din Vrancea lui Marian Oprișan?

Klaus Iohannis se străduie din răsputeri să nu dea nici un semn că România are un președinte. Pe acest fond – de gesturi publice cît mai puțin făcute de Klaus Iohannis, cum se explică brusca activare în cazul Festivalului din Vrancea?

Sunt din Vrancea, dintr-o comună viticolă. Toată stima pentru un Festival al Viei și Totuși, nu pare ciudat că președintele nu onorează cu prezența unui trimis de la Cotroceni manifestări culturale de excepție din țară, în schimb binecuvîntează o chestie cu ghiurghiuliu?

Ce temeiuri politice au stat la baza deciziei prezidențiale în cazul de la Focșani? Cumva o încurajare a echipei lui Liviu Dragnea din PSD, axată pe colaborarea partidului cu Klaus Iohannis?

Acestea sunt întrebările pe care mi le pun eu.

Dvs ce întrebări vă puneți? Vi se pare firesc gestul președintelui? Dacă da, de ce? Și mai ales, ce-a urmărit Klaus Iohannis prin binecuvîntarea prezidențială dată lui Marian Oprișan?”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.