Potrivit Brightside.me, cu cât culoarea gălbenuşului este mai intensă (mai portocalie), cu atât mai mulţi nutrienţi se găsesc în el. Aceste substanţe din gălbenuş au un puternic efect antioxidant, care ajută la transformarea carotenului în vitamina A, esenţială pentru vedere şi sănătatea oaselor.
Culoarea gălbenuşului este influenţată de alimentele pe care le primeşte găina. Astfel, dacă pasărea este hrănită preponderent cu cereale, de multe ori modificate genetic şi cu hormoni de creştere, atunci culoarea gălbenuşului va fi un galben deschis pal. Dacă pasărea are o dietă bazată pe porumb, plante şi insecte, atunci gălbenuşul va avea o culoare mai intensă, de portocaliu.
Culoarea gălbenuşului ar putea deveni mai deschisă şi mai ştearsă odată cu schimbarea antotimpului. Iarna, de exemplu, păsările primesc mai puţină hrană, de unde şi această consecinţă.
Aşadar, evitaţi pe cât posibil consumul de ouă al căror gălbenuş are culoarea galben, pentru că nu vă aduce necesarul de nutrienţi de care aveţi nevoie şi nici nu sunt alimente naturale, provenite de la păsări bine îngrijite.
Lasa un raspuns