Cafeaua este băutura preferată a oamenilor energici și plini de viață. Pentru foarte multe persoane, prepararea acesteia este aproape un ritual care trebuie realizat cu mare grijă. Cu toate acestea, pare că o cafea preparată acasă nu se poate compara cu una servită la o prajitorie de specialitate.
Din fericire pentru tine, există câteva secrete pe care le poți afla i pune în practică și tu pentru a deconstrui acest mit. Poți prepara cafeaua perfectă chiar la tine acasă. În acest articol vei descoperii 3 moduri diferite de a prepara cea mai bună cafea. Vei fi surprins să afli că aceste secrete nu au nimic de-a face cu o rețetă concretă, ci mai degrabă cu vasul sau aparatul pe care îl folosești și cerințele sale de utilizare.
Iată 3 metode diferite prin care poți prepara cea mai bună cafea pe care ai băut-o vreodata, în funcție de vasul sau aparatul pe care îl folosești:
Cafea preparată la ibric
Dacă îți place ritualul prepararii cafelei la ibric este necesar să folosești un vas potrivit. Un ibric care oferă potență cafelei este cel conic. La fel cum vei bea vin roșu dintr-un pahar cu picior și formă destinată potențării acestei băuturi, așa vei opta și pentru un ibric ce va favoriza dezvoltarea aromelor cafelei tale. Pentru prepararea acestei băuturi revigorante la ibric trebuie să iei în considerare și tipul de cafea pe care îl utilizezi. Aceasta nu trebuie să provină dintr-un bob puternic prăjit. Un alt detaliu care va contribui la prepararea cafelei perfecte la ibric este modul de amestecare. Nu vei amesteca în cafea decât la final, pentru sporii caimacul.
Cafea preparată la espressor Moka
Când vine vorba de espressorul Moka, cerințele sunt diferite. Pentru o aromă intensă și o textură cremoasă, cafeaua bine prăjită va trebui măcinată foarte fin. Cu cât o macini mai fin, cu atât va rezulta o cafea mai tare. Când pui pudra de cafea în recipient, este indicat să o presezi până ce devine compactă. În momentul în care apa se strecoară prin compartimentul cu cafea trebuie să întâmpine rezistența acesteia. Presarea este un pas deosebit de important dacă îți dorești un espresso delicios.
Cafea preparată la espressor
Un mare iubitor de cafea nu poate rezista tentației de a include și un espressor aparte în bucătăria sa. Dacă încă te gândești ce aparat ar fi mai potrivit pentru tine, Altex.ro la dispoziție câte un espressor pentru toate gusturile. De regulă, espressorul își va face singur treaba, așa că nu trebuie să știi prea multe detalii de tehnică. Un sfat util este, însă, să optezi pentru un aparat cu mai multe funcții și cu un compartiment pentru boabe de cafea. Dacă îți va măcina cafeaua pe loc, băutura ta preferată va putea fi apreciată la adevărata sa calitate.
În concluzie, cafeaua perfectă se prepară după regulile fiecărui vas sau aparat pe care îl folosești. Fiecare are specificul și cerințele proprii, motiv pentru care trebuie să te adaptezi la acestea dacă îți dorești să te delectezi cu băutura perfectă chiar de la prima oră. Aceste particularități și mici secrete îți vor servi la prepararea unei cafele pe care o vei savura cu multă plăcere, fără a mai fi nevoit să te deplasezi la vreo prăjitorie sofisticată de fiecare dată.
Sursa foto: unsplash.com
Lasa un raspuns