Sigur, fotografia a evoluat mult, aşa că nu mai e neapărat cazul de un album de fotografii, ci de un fişier în calculator sau laptop în care ţi le ţii. Nu doar formatul în care sunt păstrate pozele s-a schimbat, ci şi modul în care te fotografiezi – toată lumea ştie de nebunia de a-ţi face un selfie. Fotografiile tradiţionale de grup s-au schimbat mult, acum aflându-se în faţă cel cu mâna mai lungă, în timp ce restul se adună în spatele lui. Pozele în care lumea se mai aşează „ca pe vremuri” sunt mai mult realizate de profesionişti în prezent şi în cazul evenimentelor cu adevărat speciale, precum o nuntă sau un botez. Am găsit un fotograf în Bucureşti care face poze extraordinare pentru astfel de evenimente şi vi-l recomand cu dragă inima.
Revenind la pozele pe care ni le facem singuri. Nu toată lumea este atât de încântată de fotografii, mai ales dacă nu sunt sau nu se consideră fotogenici. Ştiind că ai şanse destul de mici să ieşi bine, mai ales în comparaţie cu restul persoanelor din poză, deja devii mai iritat sau iritată şi nu mai poţi zâmbi natural, iar expresia fetei şi a ochilor trădează nemulţumirea ta de a participa la acea poză. Ce rezultat, evident, arăţi şi mai rău în fotografie ca înainte.
Câteva trucuri pentru a arată mereu bine în poze
Verifică de dinainte cum arăţi, deoarece poţi să ai un ciuf sau cine ştie ce alt lucru care nu da bine, iar apoi va trebui să refaci poza.
Pentru a nu avea o frunte care luminează şi reflectă lumina în fotografie, şterge-te pe faţă cu un şerveţel. Această reflexie apare nu doar ca urmare a transpiraţiei, ci şi dacă ai ten gras. Dacă eşti fată, acordă atenţie machiajului, care poate nu mai arată la fel de bine ca atunci când l-ai întins dimineaţă.
În timp ce celelate sfaturi sunt la indemâna oricui, fiind destul de evidente, de următoarele nu ştie toată lumea: nu privi direct în obiectivul camerei. Pentru a evita să-ţi faci faţa să pară mai mare, este recomandat să priveşti deasupra aparatului puţin. Această metodă este utilizată şi de către vedete pe covorul roşu. Capul trebuie întors, astfel încât ¾ din faţă să fie orientată către aparatul foto, iar umerii trebuie traşi înapoi.
Trebuie să fii şi expresiv sau expresivă. Nimeni nu îţi cere un zâmbet perfect, ci doar unul drăguţ – nici exagerat de mare, dar nici schiţat. Un alt sfat bun este să zâmbeşti cu ochii, oferind o privire caldă către aparat. Gândeşte-te că aparatul foto este o persoană dragă.
La fel că oricare alt lucru la care vrei să fii bun, trebuie şi cu fotografia să exersezi. Foarte mulţi oameni sunt fotogenici nu doar pentru că îi iubeşte aparatul, ci mult şi pentru că sunt relaxaţi şi zâmbitori când au obiectivul îndreptat către ei.
Tare faza cu selfie, cine s-ar fi gandit ca daca ai mana lunga ajungi sa fii fotograful prietenilor tai 🙂