Durează mai puţin de 30 de secunde să ne formăm o impresie despre o altă persoană şi la fel li se întâmplă şi altora în ceea ce ne priveşte. Cum se construieşte o primă impresie? Ei bine, creierul uman are capacitatea de a înregistra o multitudine de detalii legate de o altă persoană. De la felul în care o persoană este îmbrăcată la limbajul non-verbal, creierul interceptează foarte multe semnale pe baza cărora, într-o fracţiune de secundă, face diferite presupuneri. Aşadar, toţi avem la dispoziţie câteva secunde pentru a face o bună impresie, indiferent că ne aflăm la un interviu pentru o slujbă nouă sau la o primă întâlnire cu un potenţial partener de viaţă. Cum să faci mereu cea mai bună impresie? Iată câteva sfaturi care te pot ajuta în orice situaţie.
Felul în care arăţi
Ţi s-a întâmplat vreodată să fii în situaţia de a face cunoştinţă cu o persoană importantă sau atrăgătoare şi să îţi fi dorit ca atunci când ai plecat de acasă să fi acordat mai multă atenţie felului în care arăţi? Ei bine, în orice moment din viaţa ta poţi întâlni oameni noi, fără să ştii ce rol pot juca sau vor juca în viaţa ta. Aşadar, asigură-te că în fiecare zi arăţi aşa cum îţi doreşti şi cum vrei să fii văzut. Hainele trebuie să arate întotdeauna impecabil şi câteva accesorii discrete vor puncta foarte bine stilul tău. Atenţie, de asemenea, la detalii! Dacă ai un păr greu de îmblânzit, puţină ceara de par va face minuni. Îngrijirea mâinilor este şi ea importantă, fiind unul dintre primele detalii pe care ceilalţi le observă. În ceea ce priveşte doamnele, un machiaj discret poate fi mai avantajos decât unul prea elaborat şi teatral. Puţin fond de ten, blush pe pomeţi, un strat de rimel, o linie fină de tus de ochi şi un ruj într-o nuanţă avantajoasă sunt suficiente ca să ajute orice femeie să arate proaspătă şi atrăgătoare.
Postura
Limbajul non-verbal este foarte important, deoarece înseamnă peste 80% din comunicare, aşa că trebuie să completeze perfect ceea ce spui. Fii atent, mai înainte de orice, la postură. Stai cât mai drept, cu bărbia uşor ridicată, pentru a transmite faptul că eşti încrezător, dar nu arogant. Nu gesticula prea mult, pentru că asta va da impresia că eşti agitat sau prea emoţionat.
Zâmbeşte
Indiferent de ţară sau de cultură, zâmbetul este foarte important, deci atunci când întâlneşti o persoană nouă, nu uita să zâmbeşti! Acest gest foarte simplu le va arăta celorlalţi că eşti o persoană deschisă, prietenoasă şi abordabilă. Naturaleţea gesturilor şi a expresiilor faciale este întotdeauna un indicator al unei personalităţi agreabile, iar ceilalţi se vor simţi încurajaţi să comunice la fel de deschis cu tine.
Privirea
Persoanele timide pot evita, de multe ori, să-şi privească interlocutorul în ochi. Chiar dacă vine pe fondul timidităţii, această lipsă a unui contact vizual direct poate lăsa o impresie destul de proastă. Nu de puţine ori persoanele timide sunt caracterizate pe nedrept ca fiind reci sau arogante. Chiar dacă necesită un efort de voinţă suplimentar, în cazul în care eşti timid, încearcă să-i priveşti pe ceilalţi în ochi, pentru a le transmite că eşti încrezător şi chiar te bucuri să îi cunoşti.
Vocea
Chiar dacă nu ai luat lecţii de dicţie, cu siguranţă ştii cât de important este să vorbeşti pe un ton agreabil. Mai mult decât atât, atunci când cunoşti o persoană nouă şi te prezenţi, ar trebui să-ţi pronunţi numele clar şi cu încredere. Ai grijă, totuşi să nu vorbeşti prea tare, dar nici prea încet astfel încât ceilalţi să fie nevoiţi să facă un efort pentru a te înţelege.
Primele impresii sunt întotdeauna importante. Ţine cont de sfaturile de mai sus, pentru a fi întotdeauna la înălţimea situaţiei.
Sursă foto: Pexels.com
Lasa un raspuns