După o zi grea și interminabilă la muncă, tot ce îți dorești este să ajungi acasă și să te relaxezi. Este foarte important să te deconectezi de la problemele de peste zi și să te concentrezi doar pe binele tău. 

 

Meriți câteva clipe de relaxare în fiecare zi. Iată care sunt cele mai eficiente metode de a scăpa de stres pe care trebuie să le încerci:

 

1. Înconjoară-te de plante

 

Studiile susțin că atunci când petreci timp în natură, starea ta de spirit se îmbunătățește. Probabil ai observat și tu asta de fiecare dată când ai făcut o excursie în pădure. Dar nu trebuie să mergi până pe munte ca să te relaxezi.

 

Este de ajuns să te înconjori de cât mai multe plante, atât la birou, cât și acasă. Dacă nu ai foarte mult timp să ai grijă de acestea, alege unele care nu au nevoie să fie udate des precum: floarea de piatră, verbena, oleandru, adenium și levănțica.

 

 2. Încearcă uleiurile esențiale

 

Oamenii folosesc aromoterapia ca metodă de relaxare de mulți ani. Există anumite arome de uleiuri esențiale recunoscute pentru proprietățile de relaxare precum lavanda, portocala și roinița.

 

Mai există o metodă prin care te poți bucura de beneficiile provenite de la aceste uleiuri esențiale: prin uz intern. Trebuie doar să pui câteva picături pe o lingură de miere sau pe o bucățică de pâine (în cazul diabeticilor).

 

3. Fă mișcare

 

Atunci când faci mișcare, corpul tău elimină endorfine, care te vor face să te simți mai fericit, deci și mai relaxat. Îți poți face program de câteva ori pe săptămână să mergi la sală, la înot sau orice activitate care îți place.

 

Ca alternativă, poți să ieși și la o plimbare în parc. Pune-ți muzica preferată în căști și mergi să îți explorezi orașul într-un ritm alert.

 

4. Dedică-ți timpul unui hobby

 

Ai observat vreodată cum timpul trece foarte repede atunci când faci ceva ce îți place? Atunci când creierul tău se concentrează pe un proces creativ, produce dopamină – un hormon cu proprietăți antidepresive.

 

Alege o activitate care te pasionează și dedică-i timp, fie ea gătit, citit, desenat sau brodat. Poți participa chiar la cursuri alături de alte persoane astfel încât să te simți mai motivat.

 

5. Meditează

 

Nu te speria de acest cuvânt, meditația nu trebuie să fie ceva complicat. Poate reprezenta și doar 5 minute în care stai în liniște și te concentrezi pe respirație. Vei observa că la final te vei simți la calm.

Pentru început poți încerca o aplicație gratuită care să îți ghideze meditația precum Stop, Breathe and Think. Tehnicile de respirație pe care le vei învăța te vor ajuta să îți relaxezi atât corpul, cât și mintea.

 

Stresul este inevitabil pentru majoritatea dintre noi. Tocmai din acest motiv este foarte important să găsim metode eficiente de relaxare. Încearcă-le pe cele de mai sus și găsește combinația perfectă pentru tine.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.