Se cunosc de multă vreme. De fapt, dintotdeauna, pentru că la naștere au venit împreună pe lume. Bianca Rîpan și pasiunea pentru arta vestimentară, căci despre ele este vorba, fac și astăzi o super echipă împreună.

Bianca nu vede viața fără mașina de cusut, iar dovadă că și această pasiune o iubește pe ea, sunt creațiile ce ies din mâinile ei.

Au trecut prin multe împreună: prin temeri, emoții, ore de nesomn, iar mai nou, trec și prin succes, tot împreună.

Dar până la succes a trecut ceva timp și cel puțin câteva momente ce merită amintite: la 14 ani își cosea primul costum cu fustă și sacou, iar primul salariu însemna mai puțin decât prețul unui palton vândut de firma angajatoare.

Chiar și așa, aceeași pasiune a făcut ca Bianca Rîpan să fie apoi absolventa Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, specializarea Design Vestimentar, chiar dacă pictura și iconografia i-au fost prietene destul de bune.

 N-a trecut ca ața prin ac nici prin liceu: la finalul său, creația ei, o rochie dintr-o perioadă nemuritoare a modei, a fost în top! Să fi fost un semn a ceea ce avea să urmeze? Cu siguranță!

Și, totuși… de ce are nevoie un designer pentru a fi unic? Mai poți fi unic într-o perioadă în care toată lumea vrea o ținută la fel ca cea pe care o vede pe Instagram? Ei bine, da!

Bianca Rîpan este mai întâi artist: unul inspirat. După apusul soarelui, de regulă, ce mintea gândește, mâinile crează întocmai. Câte nu își imaginează fiecare dintre noi, și, totuși, câte se înfăptuiesc?

Ne dăm seama, astfel, că este o mare reușită: tu să gândești un model, tot tu să te ocupi de toți pașii până la execuție, iar la urmă să ții în mână, ce ieri țineai în minte…

Și ce doar mintea ta vede, nu poate fi decât unic, de aceea aparițiile Biancăi sunt un adevărat fenomen.

 

Nu. Bianca Rîpan nu face rochițe de nuntă și nici nu reproduce originaluri

 

Este convinsă că niciodată copia nu va întrece originalul, de aceea n-ai să vezi la RB Studio rochițe de nuntă, rochițe asemănătoare cu cele ale altor designeri. O decizie destul de curajoasă a artistei Bianca Rîpan pentru că, de fiecare dată, această veste le surprinde pe clientele care vin cu astfel de cereri.

Este greu de înțeles cum un atelier de creație nu face ce îți dorești tu și totuși funcționează.

Vei vedea în schimb la atelierul său ținute de scenă, dar și casual, piese ce dacă știi să le combini le poți purta și ziua, nu doar în lumina reflectoarelor.

„Moda înseamnă și educație, iar eu mi-am asumat asta. Cred cu tărie că voi reuși să atrag din ce în ce mai multe reprezentate ale sexului frumos care își doresc să fie UNICE și prin vestimentație. Practic, cu fiecare model copiat epuizezi o idee unică din mintea ta. Nu e păcat?”, spune zâmbind Bianca.

Și, încă ceva: n-ai s-o vezi vreodată pe Bianca Rîpan cum încearcă să te convingă că piesele create de ea îți vin ca turnate, dacă acesta nu este un adevăr. Mai mult decât atât, au existat situații în care a refuzat chiar să își vândă modelele ce nu i se potriveau clientei, pentru că așa arată corectitudinea și respectul pentru ea.

 

Kasta Morrely Fashion Week,  o recunoaștere a talentului său

 

După ce a colaborat și a creat pentru diverse firme, după 10 ani de experiență în industria textilă, după ce a pus bazele propriului brand, RB Studio, într-o zi i-a sunat telefonul. Erau niște oameni pricepuți în ale modei care-i explicau cât de talentată este și cât de mult le-ar plăcea ca ținutele ei să fie prezentate în cadrul festivalului Kasta Morrely Fashion Week.

Deși a acceptat cu greu propunerea, această participare avea să îi demonstreze că este cu adevărat talentată și că ținutele sale atrag femeia modernă, inteligentă și independentă, pentru care autenticitatea reprezintă punctul de pornire în procesul educării propriului stil.

Colecția prezentată pe podiumul Kasta Morrely Fashion Week s-a intitulat „Enough” și a făcut  referire la mecanismele de apărare primară ale omului, la procesele defensive care se activează atunci când omului îi este provocata o suferință.

Colecția a prezentat  un stil avangardist cu accente de army și influențe gotice. Fermoarul metalic a fost elementul cel mai des întâlnit, alături de alte sisteme de închidere cum ar fi capse, nasturi, ace de siguranță, toate accesoriile fiind lucrate manual.

„Creațiile mele vor oferi mereu mai mult decât o simplă ținută. Vor oferi încredere, curaj și putere femeii ce le poartă. Aceasta este amprenta mea asupra a tot ceea ce creez”, a declarat Bianca Rîpan.

 

Bianca Rîpan, pe cât de talentată, pe atât de modestă

 

 Succesul real n-are goarnă pentru a fi trâmbițat în eternul „eu am făcut, eu am dres, eu am realizat”  în urechile celorlalți, iar Bianca este cea mai bună dovadă în acest sens.

Este asemenea unui scriitor, care îi transmite cititorului povești inedite, prin intermediul veșmintelor, care au intrigă, deznodământ și morală în spate, fără de care nu s-ar putea contura în ochii celui pentru care au fost create.

Și, deși, se bucură de aplauzele celor din industrie și de o cerere mare a ținutelor sale, continuă să fie cel mai aspru critic al său.

Știe bine că o pasiune arzătoare nu poate fi stinsă cu ușurință, dar apogeul poate fi atins doar cu trudă și muncă asiduă. Tocmai de aceea, orele pe care le petrece în atelierul său din Suceava și-au pierdut de multă vreme numărul.

 Primește cu bucurie fiecare apreciere, dar o măsoară bine, atât de bine încât să nu îi ajungă din urmă nici modestia, nici caracterul.

Este recunoascătoare pentru tot ce îi hărăzește Cerul, dar mai ales pentru familie și oameni, deși preferă să nu se vorbească despre ea prea mult.

„La un moment dat, magazinul de îmbrăcăminte pe care l-am avut, mi-a oferit șansa de a cunoaște oameni. Am avut ocazia să descopăr prin ei și părți din mine. Ajung, astfel, să cred că fără acei oameni și fără soțul meu, de exemplu, care de multe ori a crezut în mine mai mult decât o făceam eu, n-aș fi fost omul de azi”, ne-a mărturisit Bianca.

Nu are timp, în schimb,  pentru laude și nu a vrut să găsească nici măcar o ramă pentru diploma de Designer, deși este una onorantă. Preferă ca ținutele sale să îi povestească interiorul și talentul înnăscut.

 

Lumea strălucitoare a modei mai are multe să îi ofere

 

În scurt timp, la Cluj, pe podium, va fi prezentată, din nou, colecția sucevencei Bianca Rîpan.

Vor domina, din nou, emoțiile și, mai apoi, satisfacția unei pasiuni ce a ajuns să fie pe placul celor ce știu să facă diferența. În același timp, următoarea colecție este deja în mintea designerului sucevean pentru că ideile nu sunt ceva de care să ducă lipsă. Ba, dimpotrivă!

Așadar, pe scurt, ținutele create de Bianca Rîpan sunt potrivite pentru tine dacă îți dorești să ieși dintr-un pat al lui Procust reducționist, mai ales în ceea ce privește moda actuală. Sunt potrivite pentru tine dacă vrei să  ieși  din tipare și dacă atunci când erai la școală nu-ți plăcea uniforma care îți impunea să fii la fel ca ceilalți.

A fi la fel ca ceilalți înseamnă o etichetă care devine vizibilă de la distanțe mari, dar care nu contribuie la propria devenire, așa că nu-ți rămâne decât să fii unică!

BE UNIQUE!

BE RB Studio!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.