Daciana Sârbu dorește furnizarea informațiilor clare şi relevante despre nutriție, care să-i sprijine pe părinți să ia decizii corecte privind sănătatea copiilor, în condițiile în care mulți dintre ei nu au, în prezent, acces la informații de calitate. Proiectul ar include materiale în format digital şi tipărite, dar şi activități practice (precum lecții şi ateliere susținute de experți) şi ar putea servi drept reper inclusiv grădinițelor.
„Am pornit de la nevoia multor părinți de a învăţa să-și hrănească sănătos copiii și de la dificultățile de a găsi surse de informații în care să aibă încredere totală. O asemenea platformă de învățare ar trebui să ofere informație obiectivă, bazată pe argumente științifice, precum și soluții simple, practice, accesibile, pe care orice familie să le poată aplica în viața de zi cu zi.
De la explicații despre alimentele benefice și cele nocive și până la formule complete ale unor meniuri zilnice echilibrate, părinții ar avea la dispoziție un rezervor de informații și idei, dar și grădinițele ar găsi un reper util pentru construirea meniurilor zilnice pentru copii”, afirmă Daciana Sârbu.
Potrivit acesteia proiectul ar putea fi un ajutor important și pentru viitoarele mame, care s-ar putea pregăti din timp pentru îngrijirea corectă a copiilor.
Fiind gândită la nivel european, platforma ar avea o componentă de multilingvism, ceea ce poate însemna un punct de sprijin pentru familiile care trăiesc în alte ţări decât cele de origine şi au acces limitat la informație pe această temă. Propunerea de proiect-pilot va fi analizată şi votată de Comisia de Sănătate publică şi Comisia pentru Bugete, urmând a fi supusă apoi aprobării plenului Parlamentului European, precizează europarlamentarul PSD, Daciana Sârbu.
Lasa un raspuns