„Politicul nu are dreptul să se implice in justiție”, afirmă europarlamentarul și prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, explicând motivul pentru care nu s-a găsit nici până astăzi un vinovat al evenimentelor ce au avut loc la 10 august 2018.
„Îmi doresc din tot sufletul, alături de milioane de români, ca dosarul 10 august să aibă o soartă mai bună decât a celor în care se caută criminalii Revoluției și ai Mineriadelor. Vorbesc de criminalii din punct de vedere juridic, căci altfel, îi cunoaștem cu toții. Nu voi renunța niciodată la speranță și la lupta pentru adevărul care face bine oamenilor. În ziua când voi renunța va însemna că am murit. Pedepsirea păpușarilor din 10 august 2018 ar fi un semn că România nu mai este țara din care se pleacă masiv de ură, deznădejde, lipsă de speranță. Cine nu pricepe asta nu merita calitatea de cetățean român! Instituțiile statului, indiferent cum s-ar numi, au o singura misiune: să facă mai bună viața cetățenilor care le plătesc salariile.
Un contract la stat e un contract cu cetățeanul. Nu invers!! Oamenii bătuți pe 10 august, oamenii gazați, bătrâni, copii, femei, tineri care cântau, dar si ceilalți care au protestat față de tendința unor corupți de a privatiza România pe Kiseleff 10 trebuie să primească vestea pedepsirii vinovaților. O țară de oameni frumoși și liberi așteaptă. Eu am încredere că Justiția își va face treaba”, spune liberalul.
Întrebat de ce dosarul 10 august a rămas nerezolvat și până în ziua de astăzi, cu o Românie condusă de 3 guverne liberale în ultimii ani, europarlamentarul susține că „politicul nu are dreptul să se implice in justiție”.
„De asta am fost noi in strada alături de sute de mii de români în urma cu 3 ani, respectiv 4 ani. Justiția e cea care trebuie să lucreze cu celebritate la acest dosar. Noi am făcut tot ceea ce ținea de noi, fostul ministru de Interne, Marcel Vela, a desecretizat tot și a trimis către Parchete, DIICOT si Parchetul Militar. Inclusiv convorbirile interne, comunicarea între structurile MAI”, conchide Rareș Bogdan pentru PS News.
Astăzi se împlinesc 3 ani de la protestele din 10 august, iar ancheta rămâne departe de a fi încheiată. Cu toate că bilanțul arată 450 de răniți în Piața Victoriei, ca urmare a intervenției disproporționate a Jandarmeriei, o soluție finală încă nu s-a găsit.
Dosarul legat de protestele din 10 august a fost deschis chiar în ziua următoare, pe 11 august 2018 de Parchetul Tribunalului Militar București, în urma plângerilor depuse de sute de oameni care au avut de suferit în urma intervenției brutale a Jandarmeriei. Până la sfârșitul lunii iunie a anului 2019 nu se rezolvase încă nimic. Atunci, Parchetul General anunța că procurorii Secției parchetelor militare au declinarea competenței de soluționare a dosarului 10 august către DIICOT, pentru continuarea cercetărilor cu privire la organizarea, conducerea și modul de intervenție a forțelor de ordine din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române împotriva manifestanților, respectiv cu privire la „scopul faptelor unor grupuri de persoane care în ziua de 10 august 2018 au exercitat acțiuni de violență împotriva forțelor de ordine și măsura în care aceste acțiuni, prin amploarea și modul de desfășurare, au fost de natură să pună în pericol securitatea națională”. DIICOT-ul avea deja un dosar deschis ca urmare a unei sesizări depuse de Jandarmerie, care a reclamat infracțiuni împotriva ordinii constituționale, acuzând o presupusă tentativă de lovitură de stat din partea manifestanților. Discursul era similar cu cel avansat de lideri politici din PSD de la vremea respectivă precum Liviu Dragnea sau Carmen Dan, relatează psnews.ro.
Lasa un raspuns