Șeful Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a demisionat cu toate că se consideră nevinovat, gest din care trebuie să înțelegem ori că domnul Nițu nu are încredere în Justiția Română ori că a demisionat pentru a stopa cercetările care ar putea descoperi și alți „scheleți” prin debaralele sale. Decizia procurorului Nițu de a demisiona a cam scuturat „structura Ponta” ceea ce a dus și la ridicarea imunității lui Oprea exact în ziua în care, semnând protocolul cu PSD pentru liste comune la alegerile locale, domnul general se pregătea să revină „pe cai mari” în politica românească.
Poate că n-a băgat nimeni de seamă dar demisia lui Nițu creează posibilitatea ca „demnitarii” să scape de răsuflarea Codruței Koveși în ceafă blagoslovind-o cu conducerea Parchetului General, după principiul comunist „dacă nu-l poți distruge, avansează-l”. Cum nu e nevoie decât de o simplă numire din partea Ministrului Justiției care, de la instalare, oricum joacă o ciudată sârbă în jurul doamnei Koveși, rămâne numai să vedem dacă Domnul Cioloș continuă „politica” intereselor naționale sau trece pe față la salvgardarea intereselor de la Bruxelles. Rămânem numai cu întrebarea, îndreptățită cred eu, de ce nu există un dosar și despre coloana Preafericitului Daniel, care nici măcar nu are o funcție în stat. Protocoalele invocate de Oprea nu sunt Legi și nu ar trebui să transceadă limitele acestora fără motive întemeiate.
Oricum dacă peste 700 de drumuri, din care jumătate spre domiciliu l-au dărâmat pe Nițu din vârful piramidei, nimic nu pare să-l atingă pe Arafat. Un avion, un elicopter din subordinea sa și gestionarea penibilă a catastrofei de la Colectiv par să nu însemne nimic pentru medicul palestinian mai ocupat să apară pe sticla televizoarelor decât să-și facă datoria de șef al ISU. Ajuns în poziția de a se plăti pe sine, nu mă miră că trage spuza pe turta SMURD, mă miră numai obediența politicienilor și a organelor de anchetă care chiar „nu văd” nimic oneros în activitatea lui. La o discuție cu unul din șefii ISU din teritoriu, omul, pompier de meserie, spunea că toate colaborările din cadrul ISU au loc în baza unor protocoale fixe, protocoale care sunt foarte bune, dar lipsesc cu desăvârșire iar cele care mai sunt, sunt incomplete astfel că, la un anumit moment, apare un vid de comunicare și totul se dă peste cap.
Ar trebui să spunem ceva și despre raportul Curții de Conturi care adaugă un nou scandal peste cel politic. Un rezumat ar fi că „elemente infracționale” au păgubit Statul cu o sumă oarecare. NIMENI nu spune că elementele respective erau angajații statului, pentru că, oricum ar fi fost dobândite documentele care au dus la frauda respectivă, cei care le-au făcut valabile și au aprobat plățile sunt funcționari de diverse grade din structura administrativă.
Demisie cu „girofar”
Săptămâna aceasta a dovedit că, uneori, lucrurile mici dar repetate sunt mult mai nocive decât cele grave și că „demnitarii” au totuși mult mai puține drepturi decât cred ei.
Lasa un raspuns