Deputatul AUR de Suceava Florin Pușcașu, împreună cu copreședintele formațiunii politice George Simion, au inițiat un proiect de lege care impune Guvernului obligativitatea construirii rapide a autostrăzii A7, care ar urma să traverseze Moldova de la Nord la Sud și să o lege de București.

Parlamentarii AUR au considerat că este necesară o lege pentru a institui un sistem de control permanent și sustenabil din partea reprezentanților cetățenilor în Parlamentul României, care să fie pe deplin operațional și predictibil și care să încurajeze creșterea ratei de investiții în regiune.

Termenul inițial stabilit în proiectul inițiat de către Florin Pușcașu era 1 ianuarie 2025, însă, printr-un amendament, s-a cerut prelungirea acestuia cu încă un an.

„Faptul că Guvernul a considerat oportună legea, dar cu unele amendamente, demonstrează că această inițiativă legislativă a plecat de la o reală necesitate și trebuie dusă la bun sfârșit. Proiectul de lege a trecut de Senat, în prezent fiind în Camera Deputaților, forul decizional”, a declarat deputatul AUR de Suceava Florin Pușcașu.

Practic, proiectul de lege depus de către cei doi parlamentari AUR transformă în lege ceea ce în momentul de față este doar o discuție amplă ce se află pe buzele tuturor politicienilor, indiferent de partidul din care fac parte.

„De voință politică avem nevoie în acest moment. Deși, în cadrul discuțiilor din comisii au existat reacții neașteptate, cum ar fi cea a unui deputat de Bacău care a spus că această lege nu e treaba lui, eu refuz să accept că interesele personale pot prima vreodată în fața celor pentru care am fost aleși de către popor”, a mai spus deputatul sucevean.

Această lege ar fi, potrivit deputatului Pușcașu, cea mai sigură metodă prin care cetățenii județului ar putea beneficia de Autostrada 7 în cel mai scurt timp.

„Fac un apel către toți parlamentarii Moldovei să facă abstracție că această lege a fost inițiată de un parlamentar AUR și îi rog românește să facem front comun pentru ca acest proiect să fie o certitudine. Promisiunile nu sunt legi, de aceea, odată cu adoptarea acestei inițiative legislative, va exista o garanție, iar indiferent de cine va conduce țara, va fi obligat să transforme A7 în realitate”, a transmis deputatul Florin Pușcașu.

Proiectul A7 reprezintă, practic, „coloana vertebrală” a Moldovei. Aceasta va prelua traficul pe ruta Nord-Sud, acolo unde se înregistrează cele mai mari valori ale traficului din regiune și care, în prezent, se desfășoară pe DN2/E85, un drum național cu câte o bandă pe sens și un acostament puțin mai lat folosit adesea neregulamentar de către șoferi drept încă o bandă de circulație – unul din drumurile naționale cele mai periculoase dacă nu cel mai periculos după numărul de accidente.

Pe lângă reducerea numărului de accidente rutiere, autostrada va contribui la dezvoltarea economică a Moldovei, una dintre cele mai sărace regiuni ale țării.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.