Anul 2022 se anunță a fi unul prosper pentru Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Dacă în ultimii ani unitatea spitalicească a cunoscut o reală dezvoltare, și în perioada care urmează vor fi făcute investiții mari ce sunt menite să crească calitatea actului medical și confortul pacientului.

Managerul Spitalului Județean Suceava, medicul Alexandru Calancea, a subliniat că anul acesta vor fi demarate mai multe lucrări care se ridică la aproximativ 13,5 milioane de euro. Este vorba despre pavilionul de oncologie, ce va fi construit între pavilionul vechi și Biserica din curtea Spitalului Vechi și va fi legat prin pasarele de vechiul pavilion.

„În această primăvară vom demara lucrările pentru a construi acest nou pavilion de oncologie. Este o investiție mult așteptată, întrucât această specialitate s-a dezvoltat mult la Suceava și avem nevoie și de infrastructura specifică. Lucrările vor fi făcute din fonduri primite de la Consiliul Județean Suceava, dar și din veniturile proprii ale unității spitalicești”, a declarat managerul Alexandru Calancea, care a adăugat că valoarea noului pavilion de oncologie se ridică la aproximativ 10 milioane de euro.

O altă investiție importantă ce va fi făcută anul acesta este cea privind reabilitarea și modernizarea Pavilionului de Psihiatrie din Burdujeni Sat, clădire ce nu a suferit nicio intervenție în ultimii ani.

Dr. Calancea a explicat că și aceste lucrări, care se ridică la aproximativ 2 milioane de euro, vor fi făcute cu sprijinul financiar venit din partea Consiliului Județean Suceava, dar și din fondurile proprii ale unității sanitare.

Pe de altă parte, managerul SJU a subliniat că reabilitarea Pavilionului de Psihiatrie din Burdujeni Sat este imperios necesară deoarece condițiile actuale nu sunt cele mai bune, iar clădirea nu se poate alinia la standardele celorlalte clădiri ale Spitalului Județean Suceava.

Tot la capitolul „investiții imediate” se numără și schimbarea rețelei de apă din corpul nou al Spitalului Județean, lucrări care vor demara anul acesta și care se ridică la aproximativ 1,7 milioane de euro.

În ceea ce privește Heliportul construit pe acoperișul unității spitalicești, managerul Alexandru Calancea a spus că lucrările au fost deja recepționate, în prezent lucrându-se la obținerea avizelor necesare punerii în funcțiune.

De altfel, în viitorul apropiat vor începe și lucrările de construire a spitalelor de copii și boli infecțioase. Conform proiectului, secția de boli infecțioase va avea 81 de paturi pentru pacienți (fără cele de însoțitori și fără cele de la Terapie acută), iar secția de pediatrie și obstetrică ginecologie va avea 358 de paturi, fără cele pentru însoțitori.

Pe de altă parte, sunt vești bune pentru medicii tineri care vor să vină să lucreze la Suceava: Blocul ANL a fost finalizat, în prezent Agenția Națională pentru Locuințe lucrând la documentația de predare către beneficiar, respectiv către Consiliul Județean Suceava.

„După finalizarea procedurilor birocratice, apartamentele vor putea fi închiriate medicilor care aleg Suceava. Blocul are 30 de apartamente, din care 15 cu două camere și 15 cu trei camere. Sperăm ca și acest aspect să reprezinte un plus în contractarea viitorilor medici”, a mai spus dr. Alexandru Calancea.

Și pentru că și medicina trebuie să se alinieze cu vremurile în care trăim, medicul Alexandru Calancea și-a propus să extindă pe orizontală Secția ATI din cadrul SJU, astfel încât numărul de paturi să fie crescut, iar condițiile îmbunătățite și adaptate anului curent.

Investițiile în Spitalul Județean Suceava nu se opresc aici, acestea continuând în funcție de solicitările venite din partea pacienților, dar și din partea personalului medical.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.