Procurorii DIICOT și polițiștii de la Direcția de Investigare a Criminalității Economice fac nu mai puțin de 59 de percheziții în București și în județele Brăila, Constanța și Vrancea. Farmaciști și medici sunt vizați. Ei ar fi decontat fraudulos rețețe false.

DIICOT anunță că este vizată o grupare infracțională din Brăila. Infracțiunile vizate sunt de înșelăciune, evaziune fiscală, spălarea banilor, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, fraudă informatică, fals informatic, abuz în serviciu (toate în formă continuată), precum și de constituire a unui grup infracțional organizat, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declarații, camătă, trafic de influență, cumpărare de influență, dare și de mită și șantaj.

Gruparea este formată din 25 de membri, reprezentanți și angajați ai farmaciilor care activează sub sigla SC Ahmeya Pharm SRL și medici de familie sau medici specialiști (inclusiv oncologi) care își desfășoară activitatea pe raza județelor Brăila și Constanța.

Membrii grupării ar fi decontat, în mod fraudulos, în perioada 2011-2015, sume importante de bani din Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. Valoarea prejudiciului estimat până în prezent se ridică la 9 milioane lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.