Muzeul Bucovinei invită copiii din Municipiul Suceava să participe la cele două ateliere, de sculptură şi pictură, organizate pe perioada vacanţei de vară, cu scopul de a-şi însuşi „din secretele maeştrilor”. Atelierele se desfăşoară în cadrul proiectului de pedagogie muzeală „Din secretele maeştrilor – lumină şi culoare” aflat la cea de a IV- a ediţie şi se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 18 ani.

Prin organizarea acestor ateliere se urmăreşte familiarizarea copiilor cu limbajul şi mijloacele de expresie plastice specifice sculpturii, picturii de şevalet, graficii şi analizarea imaginii artistice, prin raportarea la tehnici studiate. Deasemenea, folosind materiale, instrumente şi tehnici specifice fiecărui gen, se încurajează exprimarea sensibilităţii, imaginaţiei şi creativităţii artistice în creaţii plastice proprii. Creaţiile copiilor vor fi apreciate şi premiate de un juriu avizat şi etalate în cadrul unei expoziţii pentru a fi prezentate publicului sucevean.

Materialele şi ustensilele necesare desfăşurării atelierelor sunt asigurate de către organizator – Muzeul Bucovinei, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Suceava. Copii vor fi îndrumaţi de un profesor de specialitate şi un responsabil din partea MB.

 Atelierul de pictură „Alternative picturale” are ca punct de plecare opera artistei plastice Mărioara Pruteanu-Corduban, căreia combinarea diverselor tehnici picturale i-a oferit multiple posibilităţi de exprimare, dând la iveală lucrări cu o mare încărcătura simbolică şi sensuri metaforice. Atelierul de pictură se desfăşoară în perioada 10-14 august 2015, în programul orar 9 – 12 (20 de locuri) şi 13 – 16 (20 de locuri).

         Atelierul de sculptură „Sculptura – artă a volumelor” a fost conceput în jurul sculptorului Iftimie Bârleanu, autor al mai multor monumente ce impresionează prin forţă şi expresivitate artistică, dintre care amintim statuia ecvestră a lui Ştefan cel Mare (Suceava, 1977) – statuie din bronz turnat, aflată în apropierea Cetăţii de Scaun a Sucevei. Atelierul se desfăşoară în perioada 17-21 august 2015, în acelaşi program orar 9 – 12 (20 de locuri) şi 13 – 16 (20 de locuri).

  Înscrierea se face pe baza completării fişei de înscriere şi achitarea taxei de participare la secretariatul Muzeului Bucovinei, Suceava, str. Ana Ipătescu nr.1, etaj II. Taxa de participare este de 30 lei/copil/atelier. Ocuparea locurilor se va face în ordinea înscrierii.

Înscrierile se fac până la data de 31 iulie 2015, în limita locurilor disponibile.

Detalii la telefon: 0230 216439, Ţibulcă Irina, interior 111.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.