Ieri, 26 septembrie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus – I.T.P.F. Sighetu Marmației, s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de responsabilitate.

„Astfel, în jurul orei 06.40, colegii noștri au observat trei persoane de origine afro-asiatică, care se deplasau pe jos, de la linia de frontieră spre localitatea Vicovu de Sus”, a declarat purtătorul de cuvânt al PTF Suceava, comisarul șef Ilie Poroch.

Acesta a adăugat că polițiștii de frontieră au interceptat și reținut cetăţenii străini, şi, întrucât nu-și justificau prezența în zonă de frontieră, au fost conduși la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus, în vederea continuării cercetărilor.

Din verificărilor preliminare s-a stabilit că doi bărbați sunt cetățeni din Siria, cu vârste de 24 și 26 de ani, iar al treilea este din Libia, în vârstă de 27 de ani.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca în continuare să fie luate măsurile legale ce se impun.

 

  

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.