Polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești, au depistat marți, 5 decembrie, în jurul orei 22.50, un microbuz  pe raza comunei Todirești care staționa într-o parcare de lângă DJ 178 A şi la volanul căruia se afla un tânăr de 28 de ani, din comuna Stroiești.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, conducătorul auto a declarat faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie.

În aceeași autoutilitară a fost identificată și o altă persoană de sex feminin de 25 de ani din aceeași localitate, soția conducătorului auto.

În urma controlului s-a constatat faptul că aceștia transportau cu microbuzul aproximativ 1,3 mc lemn de foc de esență tare (fag) fără a deține aviz de însoțire a materialului lemnos, care a fost ridicat în vederea confiscării și predat în custodie Cantonului Silvic Todirești. A fost întocmit proces verbal de sancționare pe numele şoferului, conform  art 19 alin 1 lit a, din Legea 171/2010.

La fața locului a fost identificat şi un alt autoturism cu numere de înmatriculare provizorii  expirate din 20.11.2017. Femeia de 25 de ani a declarat că autoturismul respectiv îi aparține soțului său și a fost adus în locul respectiv pe o platformă în cursul zilei de 05.12.2017, în jurul orei 20.00, de către o persoană din orașul Câmpulung Moldovenesc, fără a putea preciza alte date.

Din verificările efectuate, coroborate cu declaraţia unui martor identificat în zonă, s-a stabilit faptul  că autoutilitara a fost condusă  de către bărbatul de 28 de ani și autoturismul a fost condus de către soţia sa de 25 de ani.

De asemenea, s-a stabilit că nici unul din cei doi nu deținători de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducerea unui vehicul   fără  permis de conducere, „ conducerea unui vehicul  fără  permis de conducere ”și „ punerea în circulație  sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” .

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.