Poliţiştii din Iaşi au deschis, luni, dosar penal pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice pe numele tânărului care a aruncat cu cerneală în liderul AUR George Simion.

“Bărbatul bănuit că ar fi aruncat cu substanţă lichidă de culoare albastră asupra altei persoane a fost condus la sediul Poliţiei pentru verificări, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice”, a transmis, luni, IPJ Iaşi.

George Simion, unul dintre liderii AUR, a fost mânjit cu cerneală în timpul manifestațiilor de la Iași de luni dimineaţa.

Liderul AUR se afla alături de alţi membri de partid în timpul horei Unirii când din spatele său a apărut un individ care l-a stropit cu cerneală pe obrazul drept apoi a dispărut în mulţime.

George Simion a spus că nu știe cine a aruncat cu cerneală în el şi că nu se va lăsa intimidat de acest incident.

Conform mai multor surse aflate la faţa locului, cel care i-a aruncat cu cerneală pe faţă lui Simion a fost prins de jandarmii aflaţi în piaţă şi urmează să fie audiat de poliţişti.

Peste 1.000 de reprezentanţi şi simpatizanţi AUR s-au strâns luni în Piaţa Unirii din Iaşi, unde au dansat Hora Unirii. Totodată, în piaţă şi-au făcut apariţia şi contestatari ai partidului lui George Simion, membrii unor asociaţii civice din Iaşi, relatează psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.