Spitalul Județean Suceava și Consiliul Județean Suceava au organizat conferința-dezbatere cu tema Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava – Unitate medicală de referință în Regiunea Nord-Est, în cadrul proiectului „Spitalul comunității tale.
Evenimentul a adus în discuție rolul unității medicale la nivel regional în relație cu serviciile medicale și expertiza pe care le oferă în particular pe anumite arii de practică.
În ultimii 10 ani, Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a beneficiat de transformări majore în urma proiectelor de investiții care au vizat dezvoltarea infrastructurii, modernizarea secțiilor și dotarea cu echipamente moderne, dezvoltarea serviciilor prin extinderea cu noi specialități medicale, precum și dezvoltarea resursei umane.
serviciile medicale și expertiza pe care le oferă în particular pe anumite arii de practică.
Vasile Rîmbu, manager al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a precizat că investițiile realizate în cadrul instituției reprezintă un răspuns absolut necesar în fașa provocărilor din medicina de astăzi, pentru a le putea asigura pacienților condiții și servici de îngrijire adecvate, la nivelul standardelor din Uniunea Europeană.
„Proiectul «Spitalul Județean Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava – Spitalul comunității tale», își propune să aducă spitalul mai aproape de oameni și să susținem astfel dezvoltarea unei comunități cât mai sănătoase. Aș vrea ca Spitalul Județean să devină un spital de maximă siguranță, un spital care să ofere satisfacție pacienților și personalului. Vom continua prin dezvoltare, implicare și evoluție să ajungem acolo unde își dorește toată lumea, la standardele din Europa și din alte țări civilizate”, a transmis Vasile Rîmbu.
La eveniment a fost prezent și Gheorghe Flutur, care a vorbit despre primul său mandat în fruntea CJ Suceava, în perioada 2008-2012, când l-a propus pe Cristian Irimia pentru funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății, când spitalul a fost preluat prin Hotărâre de Guvern în subordinea CJ, și când Vasile Rîmbu a fost propus pentru funcția de manager al instituției.
De asemenea, președintele CJ Suceava a anunțat că Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava urmează să primească încă un sprijin financiar de 12 milioane de lei.
„Am semnat un document în care acordăm spitalului încă 12 milioane de lei. Anul acesta, Consiliul Județean Suceava a avut cea mai mare finanțare către Spitalul Județean Suceava. Noi depășim 50 de milioane de lei în acest an, adică undeva la 14-15% din bugetul întregului județ. Facem asta pentru că dorim să ne atingem niște scopuri finale, în favoarea pacineților și a cetățenilor. De exemplu, ieri am semnat actul care finanțează în continuare laboratorul de medicină nucleară pentru oncologie”, a precizat Gheorghe Flutur.
În cadrul conferinței a luat cuvântul și dr. Vasile Cepoi, președintele Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, care a declarat că Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava reprezintă o poveste de succes, pe care vrea să o prezinte ca reper și pentru alte unități medicale țară.
„Județul Suceava este un exemplu de dezvoltare strategică. Așa cum au evoluat lucrurile în Suceava, dovedește că planul strategic nu este un act formal”, a transmis Vasile Cepoi.
Edilul sucevean Ion Lungu a precizat că de 15 ani și Primăria Municipiului Suceava finanțează Spitalul Județean Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava.
„Despre spital se vorbește de bine în ultima perioadă și mă bucură acest lucru. Trebuie să aporpiem mai mult spitalul de comunitate. Cred că mai este de lucru, dar suntem pe drumul cel bun”, a transmis primarul sucevean Ion Lungu.
În cadrul evenimentului au mai luat cuvântul Prof. Dr. Ing. Valentin Popa – Rectorul Universității Ștefan cel Mare Suceava, Claudiu Cobuz – Președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Suceava, Vasile Barbu – Președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților și Alina Comănescu – Președintele Asociației „Sănătate pentru Comunitate”.
De asemenea, în cadrul evenimentului, medici șefi din secții ale spitalului au prezentat date despre activitatea secțiilor pe care le coordonează (prezentări, statistici, date relevante).
Evenimentul a făcut parte din proiectul Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava – SPITALUL COMUNITĂȚII TALE, prin intermediul căruia unitatea medicală își propune să vină mai aproape de comunitatea în care activează și să susțină astfel clădirea unei comunități cât mai sănătoase. Datorită progreselor realizate de-a lungul ultimilor ani – prin investițiile realizate în infrastructură și dotări, prin implicarea în proiecte menite să sprijine perfecționarea și dezvoltarea profesională a echipei medicale, prin complexitatea serviciilor oferite, Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava capătă mai mult decât o poziție de referință din punct de vedere medical, devenind un „stâlp” al comunității în care activează.
Lasa un raspuns