Maria Bruja este elevă în clasa a VI-a la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” din Câmpulung Moldovenesc, iar de curând a reușit să obțină Premiul I, cu nota 10, la Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă ce a avut loc în perioada 27 aprilie – 1 mai 2022, la Târgu-Mureș.

Originară din comuna suceveană Pojorâta, localitate în care legătura oamenilor cu Dumnezeu este una foarte strânsă, Mariei Bruja nu i-a fost deloc greu să „povestească” despre importanța Celui de Sus.

Deloc întâmplător, lucrarea cu care i-a impresionat pe membrii comisiei a fost legată de Bucuria Învierii trăită după doi ani de restricții. Am putea crede că nici naturalețea cu care și-a așternut pe hârtie trăirile nu este, nici pe departe, la voia întâmplării. Acasă la ea, în localitatea de la poalele Rarăului, Dumnezeu este un mod de a fi, iar la fel a crescut și Maria: în spiritul valorilor care contează cu adevărat și nu pot fi niciodată cumpărate.

Iată cum aparent doar un simplu rezultat la un concurs capătă o mare însemnătate: oferă speranța că există un Dumnezeu iubit și în tânăra generație.

Și cum modestia e o virtute peste care nu se trece așa ușor, Maria s-a rezumat în a spune că Olimpiada de Religie a reprezentat un câștig pentru toți copiii participanți deoarece au putut împărtăși experiența lor în relația cu Dumnezeu.

„Am simțit că a fost o olimpiadă a sufletului pentru că toți copiii au fost câștigători”, a spus Maria.

Și nu, a ști nu e totul într-un concurs, iar Maria știe bine asta. Aceasta are rezultate foarte bune la școală, face lecții de pian, merge la Biserică, participă la diferite concursuri și olimpiade și se implică și în treburile gospodărești, după puterile sale, fiind un exemplu pentru copiii acestei generații. Și, din nou, nici acestea nu au răsărit din piatră seacă pentru că în fața Lui Dumnezeu regula e simplă: „Dacă vreți copii buni, dați-mi mamă bună!…”.

„În vremurile în care trăim este nevoie de tineri echilibrați, frumoși și cu un echilibru sufletesc pe care numai Hristos îl poate oferi. Ne bucurăm că Maria îmbină tot ceea ce învață și cu credința și că acordă o atenție deosebită principiilor și valorilor morale. Concursul de la Târgu Mureș a fost unul plin de Lumină, de trăire în Hristos, iar faptul că ea a scris un text bazat pe experiența sa din Biserică a impresionat comisia de evaluare”, a spus cu emoție mama Mariei, dr. Daniela Bruja.

Olimpiada Națională de Religie ortodoxă a reunit 183 de elevi de gimnaziu din întreaga țară și 43 de profesori însoțitori. După proba scrisă a concursului, olimpicii la Religie au participat la Sfânta Liturghie oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Irineu la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Sighișoara, iar apoi au vizitat Cetatea medievală din centrul istoric vechi al municipiului.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.