În perioada 1 iunie – 15 iulie, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava a intensificat controalele oficiale şi a dispus măsuri pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare, cu scopul de a proteja sănătatea consumatorilor, în contextul unei afluenţe mari de turişti şi a creşterii rulajului de marfă pentru unităţile din industria alimentară din zonele de agrement şi localităţile de interes turistic.
În această perioadă au fost controlate 108 unități, din care 7 abatoare /unități procesare carene/procesare lapte; 39 restaurante; 17 laboratoare de cofetărie / patiserie; 26 pensiuni turistice; 4 hypermarketuri/supermarketuri; 7 magazine alimentare; 3 depozite alimentare; 3 pizzerii; 2 brutării.

Printre deficiențele constate s-au numărat abateri de la norma de igienă (manipularea produselor alimentare de origine animală cu încălcarea normelor de igienă), lipsa tranșabilității, lipsa acțiunilor DDD sau lipa înregistrărilor, depozitare neconformă, lipsa documentelor de proveniență și calitate pentru marfă/și/sau documente incomplete, etichetare neconformă.
Inspectorii DSP Suceava au confiscat 155 de kilograme de pâine și produse de patiserie, au dat 28 de avertismente și 13 amenzi contravenționale în valoare de 17.800 de lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.