Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, miercuri, 24 martie, în cadrul unei  conferințe de presă, că  este bine ca rata de infectare cu noul coronavirus să se mențină sub doi la mia de locuitori, având în vedere că urmează Sărbătorile Pascale când sucevenii vor vrea să participe la slujbele specifice. Astfel, edilul face în continuare apel la suceveni să respecte măsurile sanitare impuse de autorități.

Pe de altă parte, Ion Lungu a precizat că marți, 23 martie, a luat parte la o întâlnire online a Asociației Municipiilor din România unde a participat și premierul Florin Cîțu. Potrivit edilului, discuțiile s-au axat pe măsura carantinei, având în vedere că foarte multe localitîți din țară au incidențe ce depășesc trei sau chiar șase la mia de locuitori.

„Eu am prezentat situația carantinei de la Suceava de la începutul anului 2020, care a fost de șase săptămâni, întrucât unele discuții duceau la faptul că această carantină nu are nicio eficiență. Astfel, eu am demonstrat că nu este așa. Dacă se respectă regulile sanitare impuse de carantină, rata de infectare poate scădea considerabil, așa cum a fost și în cazul Sucevei. Eu am arătat cum am scăzut de la 9,87 de cazuri la mia de locuitori pe data de 5 aprilie 2020 – la 1,81 de cazuri la mia de locuitori pe data de 13 mai 2020 când am ieșit din carantină. Domnul prim-ministru a apreciat acest lucru și a subliniat că primarii au un rol important, iar dacă se implică pot gestiona această problemă a coronavirusului”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Pe de altă parte, edilul Sucevei a subliniat că, în cadrul întâlnirii, s-a stabilit ca numărul de vaccinuri să fie suplimentat la Suceava. Pe de altă parte, mai mulți primari de municipii din țară au ridicat problema lipsei personalului din secțiile ATI, precum și aglomerațiile care se înregistrează în centrele comerciale. În acest sens vor fi făcute reglementări care vor face referire la carantina de la sfârșit de săptămână, dar și la trecerea la telemuncă.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.