Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, spune că este de acord cu varianta unei carantine prelungite pe timp de noapte. De altfel, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că noi restricții ar putea fi instituite în România în cursul acestei săptămâni.

Întrebat marți seară, la Digi 24, dacă ar fi de acord cu interzicerea circulației mai devreme de ora 22, Raed Arafat a răspuns: „Da. În anumite momente și poate pentru a reduce activitățile neesențiale, da. Vedem țări care au aceste carantine de noapte care au aceste carantine de noapte, care încep de la 18 în Franța, de la 21 în alte țări, iar la noi la 22. Da, este o măsură importantă care poate să reducă contactul și mobilitatea care duc la răspândirea virusului”.

În ceea ce privește varianta unei carantine de weekend, Raed Arafat a precizat: „Astea sunt discuții pe care nu vreau să le speculăm. Între carantină totală, adică să intri în casă, să te închizi și să nu ieși deloc nu cred că așa ceva va fi, dar vor fi, poate, unele măsuri în care anumite activități vor fi reduse. (…) Nu înseamnă asta mâine, dar în cursul acestei săptămâni urmează să se vină cu anumite aspecte care să fie aplicate probabil în timpul weekendului”.

Precizările lui Raed Arafat vin în contextul în care România se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus, care a dus la o creștere în ritm îngrijorător a a cazurilor de infectare și mai ales a numprului persoanelor care dezvoltă forme grave ale COVID-19 și au nevoie de internare în secțiile de terapie intensivă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.