În cazul în care nu ați aflat copiii școlilor sucevene sunt încă printre cei mai buni din țară. Desigur, pentru ca ei să fie excelenți într-un anume domeniu, este nevoie de profesori dedicați care să îndrume elevii talentați către potențialul lor maxim.
Așa cum se știe, luna aprilie este luna etapelor naționale ale olimpiadelor școlare. La aceste olimpiade se adună elita elevilor de gimnaziu și de liceu din toată țara, iar Suceava este printre județele cu cei mai mulți elevi trimiși mai departe la etapa națională. Așa se face că zilele trecute nu mai puțin de 30 de elevi suceveni s-au întors acasă cu diplome și medalii de aur.
Campioni la domeniile tehnologice
Săptămânile trecute anunțam că mai mulți elevi din județ vor participa la olimpiada națională la specializarea „Tehnologii”, și iată că acum acești elevi s-au întors acasă nu doar cu diplome de participare, dar și cu premii. Din cei 12 participanți care s-au întors cu premii, 5 au adus cu ei Premiul I, fiind cei mai buni din țară în domeniul mecanicii și protecției mediului. Nici turismul și serviciile comerciale nu au lăsat de dorit, elevii participanți clasându-se pe podiumul național.
Matematica nu dă bătăi de cap elevilor noștri
Nici de la concursurile de matematică de la Târgu Mureș la care au participat elevii suceveni, nu am plecat fără rezultate. O medalie de aur, una de argint și două de bronz atârnă simbolic la gâtul elevilor pentru care matematica nu mai are chiar așa multe mistere. Școala „Miron Costin” Suceava, Şcoala Gimnazială Nr.4 Vatra Dornei și Colegiul Național Ștefan cel Mare” sunt școlile la care învață cei patru matematicieni ai Sucevei.
Științe socio-umane
La olimpiadele obiectelor socio-umane de la Tulcea și Craiova, Suceava a trimis 14 elevi, dintre care 5 s-au întors cu premii speciale, pentru rezultatele lor.
Iată că, încă o dată, elevii noștri ne demonstrează că sunt mai inteligenți decât am crede noi, drept pentru care merită nu doar aprecierea noastră simbolică dar și financiară, având în vedere că bursele pentru acești elevi sclipitori nu trec de 100 de lei lunar. Puțin, având în vedere că uneori pregătirea pentru aceste competiții costă atât bani cât și timp. Timp pe care acești elevi aleg să îl dedice studiului și nu distracției.
Lasa un raspuns