Un weekend plin pentru angajaţii Muzeului Satului Bucovinean. În aceste zile a avut loc Târgul Meşterilor Populari, un eveniment deja cu tradiţie pentru judeţul nostru. Iată că, pentru cea de-a XVII-a ediţie, organizarea a fost exemplară. Poliţia locală, zeci de supraveghetori, câţiva meşteri şi aproape toţi angajaţii Muzeului Bucovina au fost prezenţi la vestitul Muzeu al Satului Bucovinean. Mai greu însă cu vizitatorii, pentru că aceştia au fost nemulţumiţi de faptul că taxa de intrare în incinta muzeului nu a fost scoasă pe parcursul Târgului Meşterilor Populari.
Cu toate că această taxă este modică şi cu toate că pe parcursul anului toţi cei care vizitează Muzeul o plătesc fără obiecţii, se pare că subordonata Consiliului Judeţean Suceava, adică Muzeul Bucovina, a trecut de la categoria de instituţie serioasă, la categoria de instituţie miloagă. Şi asta pentru că directorul muzeului, Emil Ursu, nu s-a gândit la faptul că măcar trei zile pe an, ar fi bine să lase intrarea liberă în incinta muzeului, pentru a atrage cât mai mult trafic. Cu strategia lui Emil Ursu, târgul nu s-a bucurat de o prezenţă numeroasă din partea sucevenilor, motiv pentru care nu cred că meşterii populari au fost extrem de încântaţi de evenimentul dedicat lor.
Şi pentru că tot vorbeam de meşterii populari, în ciuda respectului pe care îl avem pentru ei, ţinem să precizăm că produsele pe care aceştia le-au expus spre vânzare ne-au făcut să privim frumos, însă doar atât. Asta pentru că preţurile practicate de aceştia erau considerabil mai mari faţă de bugetul pe care oamenii simpli şi l-ar permite în vederea achiziţionării unor astfel de obiecte.
Revenind la Emil Ursu, trebuie spus faptul că la evaluarea managerială din acest acest an, nota primită a fost 10, însă organizarea evenimentului este cu siguranță, în prag de „corijență”. Este greu de înțeles cum un profesor în ale manageriatului face o strategie prin care să ajute la transformarea unui eveniment tradiţional apreciat de suceveni, într-un bâlci scump, în care nici oamenii prezenţi nu se pot simţi bine, nici meşterii populari nu îşi pot vinde marfa, nici reuşita evenimentului nu este garantată.
Astfel că, pentru modul mai puţin inspirat de a organiza un astfel de eveniment cu tradiţie, dar mai ales pentru faptul că directorul și subaltenii acestuia și-au tăiat singuri bilete la intrare pentru a ajunge la o medie de 1 turist la 20 de secunde, îl propunem pe Emil Ursu la titlul de BUFONUL VOSTRU, al sucevenilor, în speranţa că acesta nu va „înmormânta” și alte evenimente similare!
Domnule Ursu, mai aveți bilete?
Lasa un raspuns