În România industria de gaming crește într-un ritm galopant, de la an la an, fără semne că s-ar opri vreodată. Cu puțin efort și un dram de disciplină, pasiunea pentru jocuri video poate fi transformată într-o sursă consistentă de venit. Românii care știu să o valorifice au chiar și sute de mii de abonați pe rețele sociale și, cu siguranță, conturi cu sume frumușele. 

Jocurile video au potențialul de a aduce venituri, pe lângă alte beneficii recunoscute de către cercetători. Conform celor mai recente studii, câtă vreme sunt jucate cu măsură, ele ajută la îmbunătățirea capacității de concentrare, a atenției distributive, precum și la dezvoltarea creativității și a gândirii critice. Dacă ești o persoană pasionată de gaming și tot ce presupune acest lucru, citește în continuare articolul.

 

Cum transformi pasiunea pentru jocuri video într-o profesie

 

Pentru un astfel de loc de muncă, nu e nevoie să ai o pregătire profesională specifică, dar e bine ca pe lângă pasiune, să ții cont de câteva lucruri.

  • Dacă ești student sau ai absolvit deja o facultate de automatică și calculatoare ori o specializare adiacentă, șansele tale cresc semnificativ. Dacă ai urmat doar câteva cursuri de grafică sau web development, e bine să menționezi acest lucru în CV.
  • Alte abilități la mare căutare sunt atenția sporită la detalii, răbdarea și abilitățile de comunicare, de care vei avea nevoie pentru a depista orice erori și a le semnala mai departe. Gândirea strategică este, de asemenea, un punct forte.

Pentru a bifa cu brio aceste așteptări, poți să exersezi skill-urile respective pe orice joc, încă de pe acum. Caută activ micile erori care strică experiența jocului și încearcă să vezi ce îmbunătățiri ai aduce tu. Ca să te concentrezi mai bine, alege o pereche de căști pentru gaming oferite de Lerato, și optează pentru un model cu care să te împaci bine, să fie confortabil de purtat și să te ajute să percepi fiecare nuanță din coloana sonoră a jocului.

  • Urmează orice curs gratuit de inițiere în domeniu pe care îl găsești. Companiile de profil oferă uneori astfel de oportunități, pe care le postează sub formă de evenimente pe Facebook. Ei speră, astfel, să atragă mai ușor candidații potriviți pentru această profesie, iar pentru tine poate fi o șansă de angajare sau încă un atu de trecut în CV.
  • Între timp, urmărește platformele de joburi și aplică de fiecare dată când apare un astfel de loc de muncă.

Atunci când reușești să faci ce-ți place și să fii plătit pentru asta, poți să te consideri cu adevărat norocos. Indiferent de situația economică din Suceava sau de oriunde, industria de gaming va continua să crească, iar companiile locale vor avea mereu nevoie de oameni talentați în domeniu. Ține cont de cele câteva criterii de mai sus și, cine știe, s-ar putea să ai succes chiar mai repede decât te-ai aștepta.

 

Sursă Foto: Unsplash.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.