Sa fie de bine? Sa fie de rau? Oficialii Uniunii Europene il monitorizeaza cat se poate de atent pe ministrul Dezvoltarii Regionale, liderul PSD Liviu Dragnea. Iar aici nu ne referim la activitatea sa din Guvern, ci la dosarul penal in care acesta este judecat de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Comisia Europeana pare sa fie extrem de interesata de aceasta cauza penala referitoare la o posibila fraudare a Referendumului din 2012. Iar asta nu e o informatie pe surse sau pe baza unor zvonuri de prin mediile politice. Trimiterea la dosarul penal al fostului vicepremier se regaseste intr-un document oficial, venit chiar de la Comisia Europeana. Mai exact, in ultimul Raport privind progresul inregistrat de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare. Adica Raportul MCV, dat publicitatii la finele lunii ianuarie.

Astfel, in Raportul MCV, la capitolul referitior la Inalta Curte de Casatie si Justitie, se scrie negru pe alb ca printre dosarele emblematice pe aflate pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie se numara si dosarul privind Referendumul din 2012, in care Liviu Dragnea este trimis in judecata. Fara a-i pronunta numele liderului PSD, oficialii Comisiei Europene preconizeaza ca un verdict in acest caz va fi dat pana la jumatatea anului 2015. Acum, nu se stie daca autorii Raportului MCV se refera la un verdict final, probabil insa ca da, si nici nu se stie daca aceasta mentionare a dosarului in care este implicat Dragnea reprezinta automat un motiv de ingrijorare pentru fostul vicepremier privind o posibila condamnare a sa.

Citește și: Ponta, de acord cu audierea la DNA/ Dragnea vrea ca Ponta să fie audiat în dosarul ”Referendumului”

Iata fragmentul din Raportul MCV in care este amintit dosarul privind Referendumul din 2012 in care este implicat Liviu Dragnea:

„Printre cauzele emblematice aflate pe rol, un verdict este asteptat pana la jumatatea anului 2015 intr-un dosar de amploare, avand ca obiect suspiciunea de frauda electorala la Referendumul din 2012, cu 78 de inculpati (3 dintre ei recunoscandu-si deja vinovatia) si aproximativ 550 de martori (in special varstinici ale caror semnaturi ar fi fost falsificate). Alte dosare in curs de solutionare pe rolul Sectiei penale a ICCJ se refera la deputati, senatori, fosti ministri, un europarlamentar si magistrati (Inclusiv un fost membru judecator al CSM pus sub acuzare pentru abuz in serviciu si un fost judecator al Sectiei penale a ICCJ, acuzat de divulgare a secretelui care pericliteaza securitatea nationala)”.

MCV

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.