Alimentația haotică sau sarcina v-a făcut să acumulați mai multe kilograme pe care vă este greu să le dați jos? Tot ce trebuie să știți este că, pe lângă o dietă echilibrată bazată pe proteine, sportul este unul dintre factorii care vă va face să pierdeți în greutate.

De altfel, sportul poate deveni prietenul oricui, mai ales dacă acesta devine o rutină. Pe de altă parte, mișcarea pare greu de făcut atunci când nu vreți să mergeți neapărat la sală, însă trebuie să știți că puteți conta pe un prieten de nădejde: muzica. Nu trebuie decât să ascultați muzică în timp ce vă puneți mușchii la treabă. Studiile au demonstrat că muzica are efecte surprinzătoare asupra celor care fac efort fizic, iar cercetătorul Costas Karageorghis, de la Universitatea Brunel din Londra, o compară chiar cu „un drog legal, care crește performanțele sportive”.

Trebuie menționat că, chiar și atunci când vă antrenați acasă, pentru un randament maxim, există compilații muzicale special concepute pentru fiecare tip de exercițiu fizic în parte. Există aplicații cu ajutorul cărora puteți asculta piese celebre, alese în funcție de tipul de antrenament pe care îl doriți: alergare, ciclism, ridicarea greutăților, kickboxing. Ritmul pe care îl are o melodie trebuie să corespundă cu ritmul în care vă mișcați, astfel încât efectul obținut să fie cel dorit.

Dacă mergeți la sală, puteți folosi cu ușurință căștile telefonului, însă acestea nu sunt întotdeauna comode și pot crea dificultăți atunci când faceți un anumit tip de exercițiu fizic. Dacă sunteți acasă, puteți să folosiți computerul pentru a reda muzica, iar dacă alegeți să faceți exerciții fizice în natură, optimă ar fi o boxă portabilă pe care să puneți toată muzica de care aveți nevoie.

Muzica are mai multe efecte asupra efortului fizic, între care: conferă energie și vă motivează să mergeți mai departe cu antrenamentul, chiar și după ce ați obosit. Vă ajută să nu vă mai gândiți la extenuare și durere, crește buna dispoziție și rezistența organismului la efort. Pentru că vă concentrați la ce auziți, nu la efortul pe care îl faceți, timpul trece mult mai repede, fără să vă dați seama, și vă simțiți bine în timp ce lucrați.

În plus, muzica stimulează metabolismul, de aceea antrenamentul nu doar că va fi mai ușor de dus la bun sfârşit, dar va da și rezultate mult mai bune. Potrivit unui studiu publicat de Guardian, performanța sportivă crește cu până la 15% dacă antrenamentul are loc pe muzică.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.