Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că deja a demarat licitația pentru amenajarea unei fântâni arteziene muzicale în centrul orașului. Acest lucru este posibil în această perioadă datorită faptului că municiplitatea a adoptat bugetul pentru anul în curs, ceea ce face posibil ca investițiile să fie demarate.

„Întrucât suntem primul oraș mare din țară care am aprobat bugetul, putem da drumul la licitații. Astfel, va demara licitația pentru fântâna arteziană de pe Esplanada Casei de Cultură. Anul trecut noi am început acest capitol de modernizare a fântânilor arteziene, prima a fost cea de la Nordic, apoi cea vis a vis de Primărie, iar acum urmează o fântână arteziană muzicală, modernă și frumoasă în centrul municipiului Suceava. De altfel, îmi doresc ca de fântâna arteziană să se bucure sucevenii, dar să fie și un punct de atracție turistică, pentru cei vizitează orașul”, a explicat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Acesta a precizat că valoarea investiției este de aproximativ 1,8 milioane de lei, iar termenul de realizare a lucrărilor este de șase luni. Trebuie subliniat că proiectarea fântânii a fost făcută deja, fapt care scurtează termenul de realizare la patru luni.

Reamintim că în luna noiembrie a anului trecut a fost dată în funcțiune una dintre cele mai moderne fântâni arteziene din oraș, adică cea din parcul de lângă Policlinică. De asemenea, în primăvara lui 2019 a fost pusă în funcțiune și cea de la Nordic.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.