Luni, 20 aprilie, a.c., la ora 01.30, un echipaj din cadrul Poliției Rădăuți,  în timp ce se afla in  patrulare pe str. Mihai Viteazul, a efectuat semnal regulamentar de oprire autoturismului marca Peugeot care circula pe sector de drum cu acces interzis.

Conducătorul auto a refuzat să oprească la semnalul echipajului de poliție, motiv pentru care a fost urmărit cu semnalele luminoase și acustice în funcțiune până pe D.J. 178 în interiorul comunei Volovăț, unde a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit carosabilul în partea dreaptă și a lovit gardul și poarta de acces a unui imobil. În urma impactului a rezultat avarierea autoturismului și deteriorarea gardului și porții imobilului.

Conducătorul  auto, identificat în persoana lui P. Marinel de 17 ani, din comuna Sucevița, a  fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat și mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Din verificările efectuate a rezultat că susnumitul a sustras autoturismul în cauză de la domiciliul părinților cu scopul de a se deplasa în municipiul Rădăuți.

S-a constatat faptul că P. Marinel, a încălcat prevederile Ordonaței Militare nr. 2/2020, fiind sancționat cu amendă în cuantum de 2000 lei.

S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de  „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și ,,furt în scop de folosință”.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.