Femeia din comuna suceveană Șaru Dornei care a trăit aproape 3 ani  închisă în podul casei, printre fecale, urină, jeg, viermi și boală, alături de 3 câini, a fost internată, după ce povestea sa a fost prezentată în spațiul public. 
„Din surse neoficiale am aflat faptul că aseară femeia a fost internată. Au venit după ea. Aseară (vineri, 17 iunie n.r.), adică imediat după ce am arătat în mod public adevărul despre condițiile în care trăiește un om. Prin relatarea noastră am reușit să generăm niște presiuni. Sau deranjuri, pe românește.
Părerile și judecățile continuă, căci este firesc să avem opinii diferite. Că vorbim despre vina familiei sau a comunității, despre asistența socială, medicul care au externat-o fără diagnostic sau despre disfuncționalitățile statului român. Nu avem răspunsuri. Avem însă o singură certitudine: noi, adică societatea civilă din România are un cuvânt de spus. Iar dacă n-am fi fost părtașii acestei povești, această femeie și-ar fi continuat existența mizeră și neajutorată încă vreo 3 ani.
Aliații noștri în această poveste ați fost voi. De aceea, noi vă mulțumim mereu”, au transmis reprezentanții Casei lui Patrocle.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.