Timp de cinci zile, la Fălticeni, s-a desfășurat Festivalul Internațional de Creație și Interpretare „Grigore Vasiliu Birlic”.

Cea de-a VI-a ediție a festivalului a avut loc în perioada 22-26 august 2016, a fost organizată de Asociația Fălticeni Cultural și  a fost găzduită de Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic”.

Evenimentul a adunat nume importante din domeniul teatrului, precum Draga Olteanu Matei și Ovidiu Cuncea, din muzica folk, dar și tineri dornici de consacrare în cele două domenii.

De asemenea, în holul principal de la Centrului Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” a fost organizată expoziția de caricatură „Birlic Redivivus”, cu lucrări ale artistului plastic originar din Fălticeni, Doru Axinte.

La categoria „Teatru”, marele premiu a fost câștigat de trupa de teatru „Protha Panci”, cu spectacolul „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții” după Mark Haddon și de trupa de teatru  „Ghioceii” din satul Mingir, raionul Hîncești (Rep. Moldova), cu spectacolul „Liola” de Luigi Pirandello, cele două trupe de teatru fiind câștigătoarele  Marelui Premiu și la ediția din 2015.

Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar a fost obținut de Marin Lupanciuc, iar premiul prentru cea mai bună actiță în rol secundar de Anca Bumbu și Bianca Carabă. Vladislav Ropot și Andrei Ghioca au primit premiul pentru cel mai bun actor în rol principal, iar cea mai bună actriță în rol principal a fost desemnată Sorana Ieșan.

Premiul „Radu Beligan” a fost obținut de teatrul Club – Tineret din Iași, iar premiul „Marin Moraru” de trupa de teatru „Gong” din Roman.

La „Recitare poezie”, la categoria de vârstă 7-14 ani Marta Costandache și Ioana Ramona Ciocan au obținut mențiuni, Claudia Petrov – premiul III, Bianca Avîrvarei – premiul II și Adela Șulea- premiul I. Marele premiu a fost câștigat de  Antonia Silvia. La categoria de vârstă 15-25 de ani, Elena Luiza Luca și Simona Brădățan au obținut mențiune, Victor Coțovanu a obținut premiul III, Beatrice Hopu a obținut premiul II, iar Eusebiu Isac a luat premiul I. Marele premiu a fost câștigat de Andreea Lungu.

Pentru „Monolog”, Alexandra Maxim și Victor Coțovan au obținut mențiuni, Denisa Todireanu a obținut premiul III, Bianca Carabă a obținut premiul II, Marin Lupanciuc, premiul I, iar marele premiu a fost câștigat de Isabela Chitoșcă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.