Consiliul Județean Suceava, alături de Asociația „Produs în Bucovina”, au organizat pentru al treilea an consecutiv Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” la Cluj Napoca, o acțiune de promovare a produselor tradiționale bucovinene.

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a precizat că în urmă cu mai bine de zece ani s-a înființat, la inițiativa sa, Asociația „Produs în Bucovina iar un an mai târziu, cei de la Cluj, „colegii și prietenii mei”, au înființat „Produs de Cluj”, iar de atunci sunt promovate produsele tradiționale, produsele bio din cele două zone.

„Am hotărât ca în această toamnă să ne întâlnim, aici, la Cluj, cele două asociații, o piață care așteaptă de mult și pe bucovineni și pe clujeni. Nu putem doar să criticăm că nu avem produse românești pe piață și în magazine dacă noi nu întreprindem nimic. Eu cred că rolul nostru, al administrației publice, să fie în perioada care urmează și mai puternic pentru promovarea produselor românești și a produselor de zonă”, a spus Flutur care a apreciat că vremea este bună, iar târgul are numeroși vizitatori.

 

Potrivit acestuia, nimic nu e prea mult când e vorba de reclamă pentru a consuma produse românești, produse din Bucovina sau produse din Ardeal.

„Nimic nu e prea mult când e vorba de reclamă pentru a consuma produse românești, produse din Bucovina sau produse din Ardeal. Când mă întorc acasă o să mă întâlnesc din nou cu asociația Produs în Bucovina  să văd ce probleme mai au și să-i rog să se întâlnească mai des pentru că am nevoie de o asemena asociație în proiectul de promovare a Bucovinei să fie săptămânal  lângă noi și noi lângă ei și ne gândim foarte serios și la programe de finanțare dacă se pot găsi pentru a rezolva această problemă de promovare a produselor românești.

Îmi crește sufletul când văd cașcavalul de la Călimani șvaițerul rețeta veche austriacă dar e din Bucovina în spatele nostru zacuștile lui Tina și dulcețurile din Bucovina. Bravo celor care vin și vând astfel de produse. Sunt bucuros că pot să fiu alături de ei. Mi-aș dori să merg mai departe cu ei spre Viena așa cum am mai fost și sper acest lucru să-l facem”, a  spus Flutur.

El a adăugat că se va întâlni cu primarul de Cluj, Emil Boc și cu omologul său de la Cluj, Alin Tișe, pentru a face împreună o acțiune de promovare a produselor tradiționale.

 

„Sper ca viitorul guvern să găsească ceva fonduri pentru promovarea produselor tradiționale. Omul are nevoie de bani pentru deplasare, are nevoie de bani pentru promovare, altfel el este într-o concurență foarte dură. Dacă vrem produse cu rețetă tradițională Ministerul Agriculturii, autoritățile locale trebuie să căutăm și ceva fonduri ca să-i avem mai des prin piețe pe lângă noi. De aceea voi susține pe lângă viitorul Guvern surse de finanțare pentru produse tradiționale obligatoriu”, a încheiat Gheorghe Flutur.  


Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.