În cadrul dezbaterii de luni, 6 noiembrie, de la Consiliul Județean Suceava, unde subiecte principale au fost Master-Planul de Dezvoltare a Turismului pentru județul Suceava, infrastructura și Master-Planul de Transport pentru județul Suceava, președintele Gheorghe Flutur a pus accentul pe punerea în valoare a peisajelor din Bucovina și promovarea punctelor de belle-vue.

La dezbatere au participat factori implicați în turism, din județul Suceava

La dezbatere au participat factori implicați în turism, din județul Suceava

Potrivit acestuia, peisajele, care reprezintă un atu important al județului, nu sunt puse în valoare, menționând că a fost scoasă din nou la licitație realizarea unui Sky-walk în zona Piatra Șoimului din Masivul Rarău. Gheorghe Flutur consideră necesară asocierea între autoritățile locale și asociațiile din turism pentru promovarea turistică a zonei și pentru ca Bucovina să fie declarat Pol de dezvoltare turistică.

Nimeni altcineva în afară de cei din județ nu va acționa pentru promovarea Bucovinei. Atitudinea Guvernului este evidentă în condițiile în care structura teritorială care coordonează turistic zona este în Baia Mare. Am remarcat și că în fostul Plan de Dezvoltare Turistică a Regiunii Nord Est, realizat de o firmă din Iași, Bucovina era la «și altele» deși mai mult de jumătate din locurile de cazare din regiunea nord est sunt în județul Suceava, în timp ce monumente UNESCO. Bucovina trebuie să fie declarat pol de dezvoltare turistică pentru că se află în primele trei destinații din țară ca număr de unități de cazare”, a completat președintele CJ Suceava.

 

„Nunta în Bucovina” și „Botez în Bucovina”, proiecte care ar putea atrage noi categorii de turiști

 

Gheorghe Flutur le-a vorbit celor de la dezbatere și despre realizarea unor proiecte comune precum „Nuntă în Bucovina” și „Botez în Bucovina”, care ar putea atrage categorii noi de turiști.
De asemenea, acesta a mai anunțat că instituția pe care o conduce va sprijini primăriile mai multor localități care îndeplinesc condițiile pentru stațiune turistică, pentru a elabora documentațiile necesare pentru aceasta. El a explicat că prin declararea de stațiune turistică de interes local vor putea fi atrase mai ușor proiecte cu finanțare europeană pentru aceste localități.

Astfel de dezbateri pe tema Master Planului de Dezvoltare Turistică a județului Suceava vor continua și în perioada, urmând să fie realizat un document privind strategia județeană pentru următorii zece ani.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.