Ieri, 18 august a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației – au desfășurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de competenţă a sectorului.

Astfel, în jurul orei 17.40, un echipaj al poliției de frontieră a observat, la aproximativ 800 de metri de linia de frontieră, spre interiorul ţării, pe direcţia localităţii Costileva, județul Suceava, o persoană care transporta colete voluminoase.

„Imediat, colegii noștri au acționat pentru oprirea persoanei în cauză, au somat-o, însă aceasta nu s-au oprit, a abandonat coletele şi a fugit spre interiorul localităţii, moment în care lucrătorii noștri au tras un foc de avertismentîn plan vertical, conform prevederilor legale, dar tot nu s-a oprit”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisarul-șef Ilie Poroch Serițan.

Ulterior, poliţiştii de frontieră au descoperit la faţa locului treisprezece colete. Acestea au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.500 pachete cu țigări de proveniență Duty Free, a căror valoare se ridică la suma de 76.000 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.