Un fost senator liberal a făcut o analiză a opţiunilor pe care le are PNL în ceea ce priveşte momentul intrării la guvernare. Potrivitul jurnalistului Sorin Roşca Stănescu, preluarea guvernării pe bugetul actual ar fi „sinucidere curată”.

PNL

„In aceasta primavara, preluarea guvenarii ar insemna o administratie cu taxe sporite, imposibil de diminuat, pentru ca legea bugetului, asa proasta cum este, trebuie respectata. A prelua puterea de la Palatul Victoria, avand in carca acest buget al ultimului Guvern Ponta, ar insemna, pentru PNL, o sinucidere curata. Si cu acte in regula. Dar, prea tarziu ar fi, totusi, prea tarziu. Prea tarziu ar fi dupa alegerile parlamentare. Pentru ca, pana atunci, Romania s-ar infunda si mai mult in criza. Morisca economica nu poate sa astepte atat de mult. Eliminam, deci, si aceasta ipoteza”, a scris Sorin Roşca Stănescu pe blogul său.

Jurnalistul este de părere că toamna lui 2015 este cel mai bun moment pentru preluarea puterii de către PNL.

„Astfel incat, mai raman doua variante. Inainte sau dupa alegerile locale. Dupa alegerile locale din primavera lui 2016 ar insemna, insa, ca, din nou, PNL ar prelua un buget facut de altii. Ori pentru a guverna are nevoie sa-si implementeze propria sa viziune asupra dezvoltarii Romaniei si, in consecinta, asupra bugetului.

In concluzie, PNL trebuie sa rastoarne Guvernul Ponta in asa fel incat sa nu fie silit sa guverneze dupa bugetul acetuia, ci sa aiba posibilitatea de a-si elabora si implementa propria filosofie asupra dezvoltarii Romaniei.

Timpul optim este toamna acestui an. Dupa care, PNL ar trece bugetul pe 2016. Si si-ar asuma raspunderea pentru tot ceea ce urmeaza”, a punctat Sorin Roşca Stănescu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.